Clinics

Clinics

Avondje OCI-LIONS bij HV Gemini in Voerendaal

Donderdag 31 oktober 2013 heeft OCI Nitrogen-LIONS met groot succes een handbalclinic gegeven voor de handbaljeugd van Gemini .

Onderstaand een verslag hoe HV Gemeni deze clinic heeft ervaren.

Het eerste anderhalf uur waren ongeveer 40 kinderen van de D en E- jeugd aan de beurt. Met een achttal “stations” waar bij iedere oefening uitleg werd gegeven door minimaal twee gedreven LIONS-spelers, was er voor onze jeugd een mooie uitdaging te gaan. 

Van een oefening om een valworp of een sprongworp te kunnen maken tot het lopen van een break-out en het dribbelen met de bal, alles werd met enthousiasme uitgelegd, voorgedaan en geoefend. De nodige rode hoofden waren het resultaat.

Het was echt super leuk en cool. Alleen wel jammer dat Luc Steins er niet was.

We werden in groepjes ingedeeld om oefeningen te doen met een of meerdere OCI-LIONS spelers.

 

Zoals breaks lopen met Luuk Hoiting en dan ook nog proberen te scoren.

Verdedigen met Serge Heijnen en Lambert Schuurs.

Kruispassen met Roel Adams, Rudi Schenk en Dylan Vossen.

Valworp met Ivo Steins en Thijs van Leeuwen.

In balans blijven met Alan van de Wall en Jerome Doomen.

Passeren met Joeri Verjans.

Estafette met Tim Mullens en Marco Vernooij.

Gooi oefeningen met Martijn Meijer en Lino Janssen.

Tim Mullens heeft vaantjes uitgedeeld voor beste prestatie aan Pascalle Kleinman en Kaj Prevos.


Het tweede anderhalf uur lag de uitdaging bij de Heren B, A en enkele Heren Senioren om aan te sluiten bij de reguliere training. In eerste instantie was het de bedoeling om een demotraining te geven maar omdat er wat (licht) geblesseerden waren bij OCI Nitroge-LIONS en er geen wedstrijd op het programma stond, werd spontaan besloten een trainingsclinic met onze heren A en B te geven. Ook al was het kort dag, ze waren snel opgetrommeld.

Nadat iedereen met rode hoofden van de inspanning klaar was, was er tijd om met je favoriete speler op de foto te gaan en om handtekeningen te vergaren.

Tot slot had OCI Nitrogen-LIONS voor iedereen nog vrijkaartjes zodat we nog een keer na kunnen genieten van deze fantastische clinic als we op de tribune zitten bij een thuiswedstrijd van OCI Nitrogen-LIONS.

Spelers, trainers, begeleiders van OCI-Nitrogen-LIONS, hartelijk dank voor deze mooie avond voor onze jeugd en voor de handbalvereniging Gemini van Voerendaal.

 

Lieke Habets D3
Pierre Verbraak Voorzitter
HV Gemini Voerendaal

 

 

Spelers OCI-LIONS geven clinic

Op zaterdag 24 augustus jl. werd in Sportcentrum Glanerbrook in Geleen door OCI Nitrogen-LIONS het handbalseizoen 2013-2014 geopend. Tijdens deze happening werd door de spelers van OCI-LIONS 1 een clinic gegeven voor een groot aantal jeugdhandballers, die vol enthousiasme naar Glanerbrook waren gekomen om zich door hun idolen de kneepjes van het vak te laten leren.

Als allerlaatste mochten alle deelnemers aan de jeugdclinic het veld op om hun handtekeningenkaarten te laten vullen met de handtekeningen van zoveel mogelijk LIONS-spelers.

 

Demo-training Maasgouw

Na de handbalclinc afgelopen zaterdag voor trainers in Sittard, is OCI-LIONS binnenkort te gast bij de plaatselijke handbalclub in de gemeente Maasgouw.

Donderdagavond 21 maart 2013 zijn spelers en trainers van OCI-LIONS in Maasgouw aanwezig om te laten zien hoe leuk handbal is en welke aspecten aan het spel zijn verbonden. Op deze wijze maken jonge spelers uit de regio Midden-Limburg kennis met (top)handbal. Om 18.00 is er een training voor C-spelers, uiteraard onder begeleiding van een vertegenwoordiging van OCI-LIONS. Om 19.00 uur verzorgt een aantal spelers van OCI-LIONS een demonstratietraining en laten de fijne kneepjes van tophandbal zien.