Leden Businessclub

Leden Businessclub

Ab Ovo Patents & Trademarks

is een adviesbureau op het gebied van de intellectuele eigendom: octrooien (patenten), merken en modellen. Wij vragen octrooi aan op uw uitvinding en doorlopen nationaal en internationaal de procedures die daar bij horen. Wij deponeren merken en modellen. Wij bewaken uw intellectuele eigendommen, begeleiden opposities en inbreukzaken en adviseren bij licentieovereenkomsten. 

Acaleph   

Vooruitstrevend in veiligheid. Bent u op zoek naar een gedegen partner voor uw BHVAED of EHBO cursus? Wilt u uw VCA cursus volgen bij de Beste VCA Opleider van Nederland? Dan bent u bij Acaleph aan het juiste adres. Acaleph Opleiding, Training & Adviezen b.v. is gespecialiseerd in het verzorgen van veiligheidsopleidingen en veiligheidgerelateerde begeleiding en adviestrajecten

Advance Communications

Advance Communication is een (inter)nationaal, opererend, servicegericht bureau voor marketing, communicatie en reclame. Wij beschikken over meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van marketing concepten en bedrijfsstrategieën, productbranding en alle communicatiemiddelen en reclame-uitingen die daarbij horen.

Approba

Approba, met vestigingen in Eindhoven en Geleen, is als bedrijfsadviesbureau op het gebied van menselijk kapitaal (Human Capital) gespecialiseerd in HR SERVICES (screening, advies, begeleiding en implementatie van maatwerkoplossingen in personeelszaken/HR, waaronder assessments/testen, coaching/training-on-the-job, organisatieadvies, expats/impats, Cultural Awareness, outplacement, en RPO/Flexprofessionalisering), SEARCH (Recruitment, Werving & Selectie, Direct Search, Headhunting, Executive Search) en INTERIM (tijdelijke ondersteuning met professionele zelfstandige Interim Managers of via detachering van projectprofessionals) voor bedrijven en instellingen in Nederland, de Euregio, maar ook Internationaal. De functies waar de dienstverlening op gericht is, liggen op het niveau van directie/bestuur, management (hoger en middenkader) en vakspecialisten.

"Approba is een trotse sponsor van OCI-LIONS, en wij kiezen bewust voor de handbal sport en het LIONS team. Waarom? Bij de LIONS komt sportiviteit, dynamiek, fun en een uitje voor familie en business samen in een top ambiance! " Michael Hamers, Directeur Approba  

Baat accountants & adviseurs

Baat accountants & adviseurs is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende adviesorganisaties op het gebied van accountancy, fiscaliteit, juridische, HR, Incasso- en aanverwante disciplines in Zuid-Nederland.

Resultaatgedreven, dynamisch en verbindend. Vanuit deze drie kernwaarden werkt Baat dagelijks aan het creëren van meerwaarde voor ondernemers door oplossingen te bieden. Onze missie is dan ook solving issues!
Het beste eruit halen wat erin zit. Voor én samen met de klant. Proactief, ondernemend, gedreven, energiek.

Baat creëert synergie door verbindingen te leggen op persoonlijk, maatschappelijk en zakelijk vlak.  

Beurskens schoenmode

Beurskens schoenmode, het familiebedrijf waar sinds 1968 de passie voor schoenen voorop staat. Passie die we graag met u delen! Wij gaan graag samen met u, en ons enthousiaste team, op zoek naar uw volgende paar schoenen. Internationale beurzen, trendwatchers, en veel eigen ideeen helpen ons daarbij. Deel met ons de unieke combinatie van mode, vakmanschap en identiteit.

Brazilië op Maat

Brazilië Op Maat helpt u om Brazilië op uw eigen manier te leren kennen. Graag stellen wij een passend reisschema samen, rekening houdend met uw specifieke wensen. Natuurlijk kunt u kiezen voor de toeristische hoogtepunten. Maar u kunt ook plaatsen bezoeken waar de reguliere toerist niet komt. Zo behoren bezoeken aan sloppenwijken, landloze boeren en ontwikkelingsprojecten tot de mogelijkheden. Of u kiest voor een jungle hike in het hart van het Amazonewoud. Heeft u belangstelling voor muziek, dan kunnen we een muziekreis samenstellen. Ook is een reis langs de overblijfselen van de Nederlandse koloniale tijd in Brazilië mogelijk. U kunt in een luxe resort verblijven, maar ook een aantal dagen logeren bij particulieren op het platteland. Wat zijn uw wensen? Laat het ons weten en we gaan samen een keer vrijblijvend aan tafel zitten om een opzet te maken voor uw unieke Braziliëreis.

Cadac Group 

Cadac Group faciliteert het optimaal creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie om sneller betere producten te ontwerpen. In uw industrie bent u continu op zoek naar efficiëntie. Zeker binnen de complexe ontwerpprocessen in uw werkveld. Dan wilt u kunnen vertrouwen op experts met kennis van uw markt. U kunt vertrouwen op meer dan 30 jaar relevante ervaring in het creëren, beheren en delen van uw digitale ontwerpinformatie. Met onze oplossingen verbinden we uw ontwerpsoftware aan de technologie van het beheren van het proces en het delen van documenten. Hiermee verloopt uw ontwerpproces niet alleen sneller, maar ook beter.

Castelijn FashionDenim

Castelijn Fashion & Denim in Beek is speciaalzaak in mode. Dit voor jong en oud, dames en heren.

Clerx van Roy Advocaten

CLERX van ROY advocaten is een commercieel full-service advocatenkantoor gevestigd in Beek (Zuid-Limburg), het centrum van de euregio.

Coumans Installaties

Coumans Installaties, met vestigingen in Beek, Weert en Deurne, is uw specialist voor installaties op het gebied van electro, gas, water, sanitair en centrale verwarming, voor zowel woonhuizen als bedrijfspanden. Daarnaast verzorgen zij, voor de agri-sector, automatisering, inrichting en constructies.

Chromaflo Technologies

Chromaflo Technologies is wereldwijd de grootste onafhankelijke leverancier van kleurenpasta's en pigment dispersies in de verf en coating industrie. Chromaflo Technologies levert aan klanten in de decoratieve, industriële en thermoset plastics sector.  Naast het hoofdkantoor in Ashtabula, Ohio, Verenigde Staten, heeft Chromaflo productie faciliteiten in Canada, Nederland, Finland, Australië en China.

Data 4

Data 4 is een ambiteuze club van toppers en aanstormend talent. Voor grote organisaties in Nederland bieden wij ICT diensten aan vanuit ons Service Delivery Center en verzorgen wij de tijdelijke inzet van ICT-professionals. Onze klanten zijn toonaangevende organisaties met geavanceerde ICT-infrastructuren en uitdagende werkomgevingen. 

De Lease Maatschappij

Flexpoint Flexpoint is dé internationale HR dienstverlener met meer dan 20 jaar ervaring in de segmenten Industrie, Logistiek en Office. Kort en krachtig is het onze missie om dé partner te zijn voor realisatie en behoud van werk door diensten te verlenen die constant de verwachtingen van onze partners overtreffen. Exceed expectations!

Frissen intern transport

heftrucks, magazijntrucks, magazijnstellingen, schrob/veegmachines.

Gerards Carwash and cleaning Elsloo

met net dat beetje meer persoonlijke aandacht voor uw voertuig. We maken uw velgen extra schoon en een gratis zuigermuntje daar doen we niet moeilijk over. Ook zorgen wij ervoor dat de LIONS auto's er altijd schoon op staan. 

Giant Store Sittard-Geleen

Begin maart 2014 wordt in Sittard-Geleen de allereerste officiële Giant Experience Store, een wereldwijd concept van werelds grootste fietsproducent, van Limburg geopend! Giant Store Sittard-Geleen wordt een fietsenwinkel waar niet alleen een brede keuze in stads- en elektrische fietsen op de winkelvloer staat, maar ook een zeer uitgebreid assortiment racefietsen en mountainbikes. Daarnaast kan de echte fietsliefhebber nog kiezen uit de topproducten van alle bekende merken zoals oa. Shimano, Schwalbe, Oakley, Axa, Simson, Selle Royal, Ortlieb, Yepp, Fastrider en Mio navigatie. Ook komt er een ‘Repair & Go’ afdeling, wat betekent dat kleine reparaties worden verricht terwijl de klant onder het genot van een kop koffie hierop wacht. Kijk  op www.giantstore-sittard-geleen.nl  voor meer informatie.

HLB Kallen Raeven Accountants & Fiscalisten

Begin maart 2014 wordt in Sittard-Geleen de allereerste officiële Giant Experience Store, een wereldwijd concept van werelds grootste fietsproducent, van Limburg geopend! Giant Store Sittard-Geleen wordt een fietsenwinkel waar niet alleen een brede keuze in stads- en elektrische fietsen op de winkelvloer staat, maar ook een zeer uitgebreid assortiment racefietsen en mountainbikes. Daarnaast kan de echte fietsliefhebber nog kiezen uit de topproducten van alle bekende merken zoals oa. Shimano, Schwalbe, Oakley, Axa, Simson, Selle Royal, Ortlieb, Yepp, Fastrider en Mio navigatie. Ook komt er een ‘Repair & Go’ afdeling, wat betekent dat kleine reparaties worden verricht terwijl de klant onder het genot van een kop koffie hierop wacht. Kijk voor meer informatie op www.giantstore-sittard-geIedere ondernemer wil gewoon dat zijn of haar zaken in orde zijn. Dat de focus puur en alleen op het ondernemerschap gericht is. Financieel gezien moet alles kloppen. Simpel gezegd, maar is het ook simpel gedaan? Wel als je heel bewust voor een betrouwbare financiële partner kiest. Kallen Raeven Accountants en Fiscalisten bestaat al meer dan 50 jaar en werkt vanuit haar 3 vestigingen in Limburg nog steeds voor klanten van het ‘eerste uur’. Kijk, dat schept vertrouwen. Met ingang van 1 oktober 2009 maakt Kallen Raeven Accountants & Fiscalisten als zelfstandige organisatie deel uit van het (inter)nationale HLB-netwerk met ruim 440 vestigingen in maar dan 100 landen. Dan ken je écht alle kneepjes van het vak. De communicatielijnen zijn kort, de wijze van handelen flexibel en trefzeker. Zó doe je zaken. Spreek ons aan: drs. Dion Daemen RA en mr. Hans Kallen.

Heijthuijzen Touringcars

Heijthuijzen Touringcars is een gerenomeerd en keurmerk gecertificeerd touringcarbedrijf gevestigd te Elsloo, Limburg. Sinds jaar en dag zijn de touringcars van Heijthuijzen op pad in heel Europa. Heijthuijzen verhuurt touringcars, verzorgt dagtochten en maakt meerdaagse reizen voor verschillende doelgroepen. Van een eenvoudige transfer tot een compleet verzorgde reis door heel Europa, alles behoort tot de mogelijkheden.

Intertek

Bedrijven wereldwijd vertrouwen al meer dan honderd jaar op Intertek om de kwaliteit en veiligheid van hun producten, processen en systemen te garanderen.

Intertek is een van de grootste leveranciers van test-, inspectie- en certificeringsdiensten, met meer dan 38.000 medewerkers in 110 landen wereldwijd. Ongeacht of het om een  lokaal of mondiaal bedrijf gaat, wij ondersteunen bij het aantonen dat uw producten en materialen voldoen aan de normen met betrekking tot kwaliteit, gezondheid, milieu en veiligheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.  Intertek gaat verder dan het testen, inspecteren en certificeren van producten en processen. Wij helpen klanten bij het verbeteren van prestaties, het efficiënter maken van productie en logistiek, ondersteunen met laboratoriumdiensten bij onderzoek en ontwikkeling (R&D), leveren advies bij het op de markt brengen van uw product en ondersteunen u bij het verlagen van  risico’s. 

I.vy Climbing

Samen met LIONS klimmen wij letterlijk naar de top! Probeert u het ook eens.

Labor Administratiekantoor

Leunissen Interieurbouw

Leunissen Interieurbouw is een familiebedrijf dat het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige interieurelementen voor een reële prijs als grootste uitdaging ziet. De meest verschillende, kleine en grote projecten worden uitgevoerd voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Maatwerk, oog voor detail, degelijke constructies, samenwerking met opdrachtgever en/of architect, betrouwbaarheid, betrokkenheid en service zijn kenmerken voor al onze projecten.

Masita

Masita levert sportshirts, sportbroeken, trainings- en presentatiepakken, windbreakers, coachjacks, tassen en diverse andere benodigdheden voor de teamsport. Daarnaast vindt u in ons assortiment een breed programma vrijetijdskleding en sportkleding dat meer gericht is op de individuele sporter.

Medi Sport

Medi Sport V.O.F. is de overkoepelende naam voor een breed aanbod aan diensten. Fysiotherapie, fysio-sport gerelateerd aan arbeid en gezondheid.

Medi-X

Medi-X uit Geleen Is een bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in advies en verkoop van fitnessapparatuur en hometrainers. De apparatuur ligt in het hogere segment, met name de toestellen voor inrichting van bedrijfsfitness. Bedrijven en instellingen krijgen op maat gesneden advies bij inrichting van een fitnessplek op locatie. Ook zijn er instapmodellen voor particulieren die thuis willen trainen om algemene conditie op te bouwen, af te slanken of ter ondersteuning van revalidatie of therapie (met fysiotherapeutisch advies). 

Medisana

Medisana is in de Benelux marktleider in consumentenelectronica op het gebied van wellness- en gezondheidsproducten. Medisana producten kenmerken zich door kwaliteit, design, innovatie, gebruiksgemak en 3 jaar garantie. Medisana Benelux bestaat inmiddels 15 jaar en is gevestigd in Kerkrade. Van daaruit wordt de gehele Benelux door een team van 20 enthousiaste medewerkers onder handen genomen. Medisana richt zich daarbij op de consument die steeds meer behoefte heeft aan zelfmonitoring. Of het nu zelfmonitoring betreft doormiddel van een personenweegschaal, bloeddrukmeter of saturatiemeter, Medisana is van alle markten thuis. Naast zelfmonitoring wordt een gezondere leefstijl steeds belangrijker voor de consument. Daar hoort natuurlijk ook sporten bij, vandaar ook de link naar sponsoring van OCI-LIONS. Immers voor Medisana is alleen het allerbeste goed genoeg ! Neem eens een kijkje op de website  en laat je verrassen door het uitgebreide assortiment.

OCI Nitrogen

OCI Nitrogen is in Europa één van de marktleiders in minerale meststoffen. Daarnaast is OCI Nitrogen wereldwijd de grootste producent van melamine. De ammoniak die OCI Nitrogen produceert is de basis voor zowel de meststofproductie als voor de productie van melamine.

Perfact Group

De Perfact Group is een professionele kennisorganisatie voor verbetering van de plant performance van kapitaalintensieve productiebedrijven. Dit doen wij vanuit een integrale visie op techniek, organisaties, processen en de rol van de mens hierin. Perfact Match is het onderdeel dat zich richt op de detachering en werving & selectie. Perfact Insight is het adviesbureau. Perfact ProcessControl richt zich op besturingssystemen en technologie. Perfact Maintasc is het onderdeel voor projectmanagement van onderhoudsstops en nieuwe fabrieken.

Polyscope Polymers BV

Polyscope is wereldwijd marktleider in onderzoek, productontwikkeling, productie en distributie van polymeren van styreen maleïnezuuranhydride (SMA). Wij vieren in 2016 onze 10e verjaardag en in deze tijd zijn we uitgegroeid tot een wereldspeler waarbij we actief zijn in tal van industrieën en toepassingen. Onze producten worden onder andere gebruikt in  dashboards, zonnedak frames voor auto's, papier en printplaten voor bijv. servers. Ondernemerschap, groei en ontwikkeling staan hoog in ons vaandel en daarom investeren wij in de jeugd en sportiviteit. Wij hopen dat veel jongeren kennis zullen gaan maken met de handbalsport. Meer info over Polyscope is te vinden op www.polyscope.eu.

Promotion Design

Promotion Design in Susteren is een klantgericht reclamebureau waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het team staat bijna letterlijk dag en nacht klaar om uw reclame te realiseren. De ontwerpers maken graag een ontwerp en advies op maat. Zij luisteren naar uw wensen. Door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de markt blijft Promotion Design vooruitstrevend. Door alles van XL Full Colour prints tot laswerkzaamheden in eigen beheer te houden kunnen zij u een optimale service bieden. Dat betekent dat zij, vanuit een 100% onafhankelijkheid, zich volledig kunnen richten op uw belangen. Of dat nu gaat om een reclamebord, autobelettering, buizenframe, vlaggen, banieren, gevelrestyling of een compleet bewegwijzeringssysteem. Adres: Rafaëlweg 30, 6114 BZ Susteren, 046-4497175; www.promotiondesign.eu.

Rabobank Westelijke Mijnstreek

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag, actief op het gebied van retailbanking, wholesalebanking, vermogensbeheer, leasing, vastgoed en verzekeren. In Nederland ligt de nadruk op Allfinanz-dienstverlening, de internationale focus is gericht op de food & agribusiness.

Smeets Mercedes-Benz

Smezo Handelsonderneming

SMEZO is een toonaangevende euregionale leverancier van technische artikelen en gereedschap voor de industrie, overheidsinstellingen en bouw gerelateerde bedrijven. Met ruim 100.000 artikelen op voorraad, een eigen bezorgdienst, maatwerk in voorraadbeheer en een 24 uurs servicedienst is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende vertrouwde dienstverlenende partner.

SMEZO beschikt over het vermogen van flexibel meedenken en handelen in combinatie met hoogwaardig vaktechnische advisering, waardoor klanten optimale dienstverlening met een hoog probleemoplossend vermogen mogen verwachten. De speciaal ontwikkelde en gecertificeerde voorraadbeheersystemen werken niet alleen kosten- en tijdsbesparend, maar nemen de klanten ook een hoop zorgen uit handen. Het Two Bin concept en de EANCOM EDI compatibiliteit dragen actief daartoe bij.

Van bestelling tot en met facturatie, SMEZO levert geheel naar wensen en eisen van de afnemers maatwerk en voorraadbeheer tot in het kleinste detail. Al > 80 jaar lang.

Sportdoc

“Alle atleten moeten altijd in staat zijn om optimaal te kunnen presteren. Dat is onze visie. Sportmedische producten gaan niet alleen over blessures of verwondingen, maar net zoals bij sport,
over prestaties. Met dit in gedachte streven we dagelijks naar het reduceren van de uitval van onze atleten door ze te helpen met het voorkomen en herstellen van blessures. Dit stelt de atleten in
staat om harder én slimmer te trainen. In onze kruistocht naar de perfecte performance laten we ons leiden door de volgende grootse ideeën.”

Tasty Present®/Chocotelegram®

Voor iedere gelegenheid heeft Tasty Present® een smakelijk en origineel kado. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Chocotelegram®; met chocolade blokjes voorzien van een letter of leesteken, kunt u uw eigen tekst in chocolade vormen. Levering binnen 24-48 uur in heel Nederland. Voor meer info kijk op www.tastypresent.nl of www.chocotelegram.nl

Thibor

THIBOR is dé toonaangevende projectinrichter van Limburg. Met een uitgebreid assortiment aan vloer-en raambekleding geven wij aan ieder interieur de gewenste "look". Veel zorg-en onderwijsinstellingen, opdrachtgevers en binnenhuisarchitecten voor kantoren, bedrijfspanden en overheidsgebouwen vinden de weg naar ons. Grote of kleine projecten: THIBOR staat voor kwaliteit, vakmanschap en service.

Thuis & Partners

In 40 jaar tijd is Thuis & Partners Advocaten uitgegroeid tot het grootste advocatenkantoor in Parkstad Limburg en één van de grotere advocatenkantoren in Limburg. Het kantoor is vaste juridisch adviseur van vele (middel)grote ondernemingen, instellingen en overheden. Met name in Zuid-Limburg, maar ook ver daarbuiten. Het kantoor wordt gekenmerkt door haar no-nonsense approach, focus op deskundigheid, maatwerk en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ervaren advocaten werken binnen de secties arbeid, onderneming en insolventie, fiscale advocatuur, vastgoed en overheid, schade en aansprakelijkheid en personen- en familierecht.

Transpo Nuth

Is een dienstverlenend transportbedrijf dat klantgericht werkt. Dit doen we met zowel nationale als internationale transporten. Wij leveren losgestorte goederen: bestratingsmaterialen, zand, grind, en mineralen. Exceptioneel transport met de daarbij behorende begeleiding is ook een van onze specialiteiten. Begeleiding Exeptioneel Transport voeren we uit als Euro Convoy Service. Gespecialiseerd transport voor o.a. ziekenhuizen, drankindustrie, glasindustrie, materieel verhuurbedrijven, bouwbedrijven, staalindustrie enz. Met onze 85 motorwagens en 95 goed opgeleide vakmensen laten we net als LIONS niets aan het toeval over! 

Unica  Geleen 

Unica Geleen biedt complete ontzorging op gebied van installatietechniek. Herkenbaar, dichtbij en ondernemend tonen wij onze vaardigheden in technische dienstverlening voor een breed palet aan klanten. Onze 70 medewerkers staan voor u klaar voor zowel projecten als het technisch beheer en onderhoud van elektrotechnische en werktuigbouwkundige aard.

Wealer, is er voor u!

De Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor Midden- en Zuid Limburg. Ook kunt u bij Wealer terecht voor een veelomvattend aanbod van gebruikte auto's conform de Das Welt Selectie van Volkswagen, SEAT en ŠKODA. Maar ook de gebruikte Audi's conform Audi Selectie Plus. 

Daarnaast beschikken we ook over een verhuurafdeling en een Lease-afdeling. Zo kunnen we voor u alle mobiliteitsvraagstukken oplossen, zakelijk of particulier. Want service en klanttevredenheid staan hoog in het vaandel: Wealer is er voor u! De voordelen van Wealer:  - Al 15 jaar uw officiële merkdealer  - Met maar liefst 4 vestigingen in Zuid- en Midden Limburg - Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens. - Mobiliteitsgarantie 24/7 - Service door onze merkspecialisten die uw auto door en door kennen.

Wijnands projectmanagement BV

Wijnands Projectmanagement bv is een volwaardige speler in de Nederlandse bouwwereld. U vindt ons bij afbouw of renovatie van winkels, kantoren en onroerend goed van zorginstellingen maar ook in de  industriebouw of renovatie van woningen, in binnen- en buitenland. Wij regelen alles vanaf tekening van de architect tot aan de oplevering. Niet alleen het bouwen maar denk ook aan het regelen van gemeentelijke vergunningen, het aanvragen van nutsvoorzieningen of overleg met de omgeving. Alles wat met de bouw te maken heeft kunt  u aan ons toevertrouwen. Om dit te realiseren worden alle disciplines binnen de bouwwerkzaamheden rechtstreeks door ons benaderd. Dat zorgt voor lagere totaalkosten en tijdwinst. Als de rechterhand van de opdrachtgever zorgen wij er voor dat U zich ongestoord met uw eigen kerntaken kunt bezighouden, terwijl de bouw wordt gerealiseerd. In een vroeg stadium maken wij een begroting. Deze volledig transparante begroting biedt u een totaal overzicht met vaste eenheidsprijzen. Zo wordt u achteraf nooit geconfronteerd met hogere kosten. Een werkwijze waarmee wij ons duidelijk onderscheiden van andere aanbieders. Wijnands Projectmanagement bv zorgt dat u niet voor verrassingen komt te staan. U weet vooraf wat de kosten zijn en wanneer het klaar is.

Zuidlease

Zuidlease is een universele leasemaatschappij die zich richt op de Limburgse markt. Sinds de oprichting in 1992 is er bewust gekozen voor regionaal werken waardoor persoonlijk contact wordt bewerkstelligd en Zuidlease snel en flexibel kan inspelen op zaken die bij relaties spelen.  Zuidlease beheert de totale uitbesteding van uw wagenparkbeheer en geeft op maat invulling aan mobiliteitswensen. Wij bieden diverse vormen van leasing aan van alle in Nederland leverbare personenauto's en bedrijfswagens tot 3500 kg.