Belangrijke uitzege in Volendam voor OCI-LIONS


Na de opleving van afgelopen dinsdag in de wedstrijd tegen Aalsmeer, was het zaterdagavond aan de ploeg van Schuurs om te bevestigen dat de weg omhoog definitief ingeslagen is. In Volendam werd de tweede van de zes wedstrijden in de Play-Offs gespeeld tegen Kras/Volendam. 
 
In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, wat na tien minuten resulteerde in een 5-5 gelijke stand. In het kwartier erna sloop de slordigheid in het spel bij OCI-LIONS, er werden twee strafworpen gemist en een drietal open kansen werd om zeep geholpen. Omdat Volendam ook niet foutloos was, bleef de schade beperkt tot een enkel doelpunt achterstand, 8-7, na twintig minuten. Joris Baart was aan LIONS-zijde het vaakst trefzeker, terwijl Robin Jansen de meeste Volendamse treffers voor zijn rekening nam. LIONS ging rusten met een minieme voorsprong, 9-10. 
 
Meteen na rust leek LIONS snel weg te lopen bij Volendam, 10-13 na vijf minuten, maar via een sterk spelende Geert Hinskens en twee tijdstraffen bij LIONS kwam Volendam na een kwartier toch weer langszij, 19-19. Het was Rob Schmeits die met een prachtige lob vanaf de hoek weer zorgde voor de voorsprong, een doelpunt dat het begin markeerde van een sterke fase voor LIONS. Volendam verloor te vaak het hoofd, en daarmee ook de bal, waar de Sittardse ploeg dan gretig van profiteerde. Topscorers Joris Baart en Jasper Adams sloegen een gat van vijf doelpunten, 22-27, en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Geert Hinskens scoorde nog tweemaal, maar kon zijn ploeg niet meer redden in de laatste minuten. Ivar Stavast zorgde vlak voor tijd met een vlieger voor een stijlvol einde van de wedstrijd. Eindstand 25-28.
 
Door het verlies van Bevo in Aalsmeer staan LIONS (6 punten) en Aalsmeer (7 punten) nu eenzaam bovenaan in de poule. Volendam bezet de derde plek met drie punten en Bevo blijft steken op twee punten. 
 
Scores OCI-LIONS: Joris Baart 7, Joao Ramos 5, Rob Schmeits 4, Jasper Adams, Ivo Steins en Ivar Stavast 3, Lino Janssen 2, Serge Heijnen 1.