Bitter verlies in BENE-League finale

Bitter verlies in BENE-League finale

Het begin van de finale is voor Bocholt, dat met een ontketende Wout Winters (drie doelpunten) na vijf minuten een 4-2 voorsprong neemt. Beide keepers, Hoiting en Alberts beginnen ook sterk aan de wedstrijd, maar na een kwartier spelen heeft Hoiting toch al tien doelpunten moeten incasseren. LIONS komt niet verder dan vijf doelpunten in het eerste kwart, en wordt verdedigend soms volledig zoekgespeeld door de snelle positiewisselingen bij Bocholt. Na een kwartier komt LIONS-topscoorder Joao Ramos beter in de wedstrijd, en hij brengt zijn ploeg samen met landgenoot Rebelo terug tot 11-10 na twintig minuten. Bocholt geeft dan weer wat gas bij en binnen vijf minuten is het verschil dan weer vier, 16-12. In de laatste vijf minuten voor rust is het wederom driemaal Ramos die zorgt dat zijn ploeg met een acceptabele achterstand kan gaan rusten. Ruststand 18-16.
 
In de eerste acht minuten na rust komt OCI-LIONS niet tot scoren, Bocholt lukt dit wel en zij lopen verder uit naar 21-16. Met twee goals op rij komt LIONS dan binnen twee minuten terug tot 21-18, maar Bocholt staat niet toe dat de aansluitingstreffer gescoord wordt. Tot de twintigste minuut scoren beide ploegen om en om, maar worden ook aan beide kanten fouten gemaakt. Met nog negen minuten op de klok moet Kai Feldmann met een rode kaart naar de kant vertrekken na zijn derde tijdstraf, Winters en Kedziora zorgen er dan met twee belangrijke doelpunten voor dat het verschil weer naar vier doelpunten wordt gebracht, 31-27. Rebelo en Ramos brengen LIONS dan weer op karakter terug tot op twee doelpunten, 31-29, maar met nog drie minuten te spelen gooien Kooijman en Kedziora namens Bocholt de deur definitief in het slot. OCI-LIONS weet in de laatste minuut nog één doelpuntje in te lopen via Rebelo, maar de winst voor Bocholt is dan al zeker. Met een eindstand van 34-31 prolongeert Achilles Bocholt haar BENE-League titel! Wout Winters wordt met zes doelpunten in de finale uitgeroepen tot Most Valuable Player.
 
Achilles Bocholt:
Bjorn Alberts, Stef Gijbels, Clem Leroy, Brecht Wertelaers (5), Michiel Lamers, Wout Winters (6), Evert Kooijman (4), Jordi Cremers, Elias Koninkx, Andreas Kittel (1), Roel Valkenborgh (1), Joren Lamers, Serge Spooren (7), Damian Kedziora (6), Miha Pucnik (4).
 
OCI-LIONS:
Mike Kusters, Luuk Hoiting, Rob Schmeits (1), Luca van Straaten, Thomas Dekker, Kai Feldmann, Lino Janssen (1), Jeroen Roefs, Ivo Steins (3), Nuno Rebelo (8), Roel Adams, Ivar Stavast (6), Sverre Jansen, Joao Ramos (8), Bram Versteegden (1), Mario Bergen (3).

Foto's: Jos Joosten OCI-LIONS / Achilles Bocholt

Foto's: FotoReza OCI LIONS / Achilles Bocholt (2)

Foto's: FotoReza OCI-LIONS / Achilles Bocholt (3)