De week van Joris Baart

De week van Joris Baart

Afgelopen maandag is de week van Joris Baart ingegaan! Volg de belevenissen van onze rechteropbouwer op het Snapchat en Instragram account van OCI-LIONS! Hieronder het interview met Joris!

 

Hoe vind je dat het gaat dit seizoen met LIONS 1?

 

Tot nu toe laten we met afwisseling een stijgende lijn zien in ons spel. Vanaf het begin van het seizoen is het  een uitdaging geweest om opnieuw een geoliede machine te maken van ons team. We hebben een slechtere periode gekend waarin we te passief waren in zowel de aanval als de dekking. In deze periode hebben we drie wedstrijden kort achter elkaar verloren. Tegen het einde van 2016 hebben we weer een verbetering laten zien in de competitie en vervolgens hebben we het jaar mooi afgesloten met een tweede plek op de Limburgse handbal dagen. Afgelopen weekend hebben we weer voor het eerst een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Duitse Essen als voorbereiding op onze eerste competitiewedstrijd in 2017 welke we komend weekend spelen tegen Sasja Antwerpen. Al met al heb ik er volle vertrouwen in en gaan we de komende periode weer strijden om onze positie voor de Final4 te behouden.

 

Wat vind je van de begeleiding van LIONS 1 en dan bedoelen we medische begeleiding, krachtrainsters, positietrainers, trainers?

 

Over de medische begeleiding ben ik als speler zeer tevreden. Het valt alleen wel tegen als je weer op die pijnbank mag gaan liggen, zo heeft Sjoem wel zo’n beetje de stevigste handgreep en Rian kan zich prima amuseren met zijn dry-needling.

De krachttrainsters weten ook wel van aanpakken. Niet zeuren maar werken en denk aan je bilspieren!! Die moet je namelijk goed aanspannen. Zo letten Tanja en Maya tot in de details op onze houding en zorgen ervoor dat we echte beesten worden op het veld.

De zaaltrainingen bevallen me dit seizoen ook goed. De positie trainingen zijn mijn favoriet. Daarnaast heb ik zelfs beter leren verdedigen, dat ook voor het eerst in mijn handbal carrière beter gaat. Dus hiervoor credits voor Lambert en Mark.

 

Wat doe je buiten het handbal school/werk?

 

Op dit moment studeer ik fysiotherapie  op Hogeschool Zuyd in Heerlen. Ik zit in mijn laatste jaar en loop 32 uur per week stage bij Fysio Sittard. Daarnaast ben ik bezig met mijn afstudeerscriptie samen met Thomas Dekker.

Een keer in de twee weken moet ik nog naar school om met mijn onderwijs groep de stage de bespreken en casussen aan elkaar te presenteren.

 

Welke hobby’s heb je buiten het handbal?

 

Buiten handbal, stage en school hou ik niet heel veel tijd over, maar als ik ’s avonds nog even wil ontspannen kijk ik graag series of films. Daarnaast ga ik af en toe uit eten op de woensdag avond als we vrij hebben. Op zondag kan ik lekker uitslapen en probeer ik ook met vrienden af te spreken.

 

Ga je volgend Seizoen alsnog naar Zweden of blijf je bij de OCI-LIONS?

 

Tot nu toe is het nog niet duidelijk wat ik volgend seizoen ga doen. Het is geen geheim dat ik vorig jaar in contact ben geweest met een Zweedse club. De reden om te blijven had te maken met dat ik mijn studie eerst nog wilde afronden. Als er concreet nieuws komt over het volgende seizoen wil ik dit zo snel mogelijk duidelijk maken naar de club.