Eerste ronde EHF Cup Westwien vs OCI-LIONS, goede uitgangspositie voor 2de helft

Eerste ronde EHF Cup Westwien vs OCI-LIONS, goede uitgangspositie voor 2de helft

 

Het was even 1 dag langer wachten want de wedstrijd werd niet op zaterdag maar op zondag 2 september gespeeld in Wenen omdat de hal op zaterdag bezet was.
Voor thuisblijvers kwam daarbij nog het bericht dat er geen livestream aanwezig was. Jammer want het had een mooie middag moeten worden in de Stadssporthal. Alles was in stelling gebracht om daar de wedstrijd semi-live te volgen.

De sfeer zit er al goed in. Het is geen grote hal. Het publiek zit dicht op het veld.

De wedstrijd kende een vliegende start. OCI-LIONS kwam goed uit de startblokken en via 0-2 namen ze een mooie voorsprong.
De meegereisde supporters namen ook een voorsprong op het thuispubliek. De 15 man sterke formatie maakten meer lawaai dan het overige publiek. Met geweldig snel spel, trommels en vlaggen werd de sfeer zowel op als naast het veld door Limburg LIONS bepaald.
Westwien wist terug te komen en pakte voor de eerste keer een voorsprong bij 6-5. OCI-LIONS zat even met zichzelf in de knoei en maakte veel individuele en technische fouten die door Westwien werden afgestraft.
Westwien kon uitlopen naar 8-5 en 10-7 maar daarna pakte LIONS de daad weer op en wist via 12-11 terug te komen naar 14-14 tevens ruststand.

OCI-LIONS speelt niet hun beste spel en kunnen beter. De tweede helft moet blijken wat Mark en Lambert tegen de mannen hebben gezegd om de slordigheden eruit te halen.