Gelijk spel in Limburgse derby

Gelijk spel in Limburgse derby

Zaterdagavond stond na de wedstrijd van OCI-LIONS tegen Hasselt nog een mooie wedstrijd op het programma in de Stadssporthal, namelijk OCI-LIONS 2 tegen BFC. Een mooie belade wedstrijd, waarbij beide partijen niet voor elkaar onder willen doen.

Door een aantal ongemakken was de selectie van OCI-LIONS 2 redelijk uitgedund. Damiano was ziek, Thomas moest afhaken door een handblessure en Scott was niet fit. Wel konden we rekenen op Martijn Kleijkers die dit seizoen aan de selectie van OCI-LIONS is toegevoegd.

Het spel ging vanaf het beginsignaal gelijk op. Gaandeweg de 1e helft stokte de aanval bij OCI-LIONS 2 en waardoor het een moeilijke fase werd in de wedstrijd. De tegenstander BFC maakte hier optimaal gebruik van en wist elke keer de goede opbouw rij te lanceren. Door deze ontwikkeling liep OCI-LIONS 2 achter de feiten aan. Dit resulteerde in een ruime achterstand met rust (10-14).

Het zou een hele opgave worden om deze achterstand in te halen tegen deze sterke tegenstander. Na rust was het enige doel nog om de achterstand goed te maken. Robin Leunissen nam de leiding en stuurde de ploeg erna om een inhaalslag te maken. Met nog 10 minuten te spelen stond een gelijke stand (22-22) op het scorebord. Het werd een spannende eindfase, vanaf nu kon het beide kanten op gaan. Niemand kon de trekker overhalen en met nog 1 minuut te spelen was de stand 25-25. OCI-LIONS 2 kwam zelfs nog in balbezit maar kon geen aanval met afronding meer realiseren. Het bleef uiteindelijk 25-25.

Voor beide teams was deze eindstand met een dubbel gevoel. BFC had bijna de hele wedstrijd voorgestaan en OCI-LIONS 2 had door de laatste 10 minuten nog volop de kans gehad om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Overal was het een fysiek harde derby, maar wel respectvol onder goede leiding van de scheidsrechters van Kessel en Tanasescu.

Doelpuntenmakers: Koen (1), Tim R (4), Yakko (6), Tristen (1), Cas (2), Robin (5), Martijn (3), Bram (1), Tim P (1), Ryan (1)

Mans of the match: Rik Elissen (BFC) en Robin Leunissen (OCI-LIONS)

Aanstaande zaterdag 14 december staat de uitwedstrijd naar Olympia OSS op het programma.

OCI-LIONS2-BFC