Jonkies OCI-LIONS slepen derde plek BENE-League binnen


Vandaag restte OCI-LIONS nog de wedstrijd om plek drie in de BENE-League tegen Green Park Aalsmeer. Een wedstrijd die voorafgaand al werd betiteld als 'oefenpotje', zeker gezien het feit dat beide ploegen elkaar dinsdag alweer treffen in de halve eindstrijd van de nationale beker. Bij OCI-LIONS waren Yannick Bannink, Tim Posthuma, Ids Eussen, Martijn Kleijkers en Thomas Dekker opgeroepen voor deze wedstrijd. Jasper Adams, Ivar Stavast, Lino Janssen, Rob Schmeits, Luuk Hoiting, Ivo Steins en Joris Baart kregen rust van Lambert Schuurs en bekeken de wedstrijd vanaf de tribune. Ook Aalsmeer speelde grotendeels met de tweede garde.
 
De jongelingen van OCI-LIONS (aangevuld met onder andere Joao Ramos en Kai Feldmann) kenden een goede start van de wedstrijd. Van 2-4 na tien minuten werd er uitgelopen naar 3-6 na een kwartier, Joao Ramos was de grote leider op het veld en kreeg uitgebreid de kans zijn gram te halen na de onterechte rode kaart van gisteren. Hij zou alleen in de eerste helft al zesmaal het net vinden. De andere uitblinker bij OCI-LIONS was Thomas Dekker, hij scoorde viermaal. De ploegen gingen rusten bij een stand van 11-15.
 
In de tweede helft ging OCI-LIONS rustig verder met waar het gebleven was. Mike Kusters kwam in het veld voor Rudi Schenk en stelde meteen een prachtige saves tentoon. Dankzij twee mooie goals van Ids Eussen groeide het verschil naar vijf, 16-21 na tien minuten. Aalsmeer deed wat terug via twee snelle goals van Hartog met nog een kwartier te gaan. In de laatste tien minuten werd echter duidelijk dat OCI-LIONS duidelijk over een bredere selectie beschikt. Van 19-21 liepen de jonge mannen van Schuurs uit naar 20-28 en de strijd was gestreden. In de laatste vijf minuten gebeurde er niet meer veel, Quinten Ouderland mocht uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd achter zijn naam schrijven, hij bepaalde de uitslag op 22-28. Topscorer bij OCI-LIONS werd Joao Ramos met acht doelpunten.
 
OCI-LIONS behaalt een mooie derde plek in de eindrangschikking van de BENE-League. Komende dinsdag staan de mannen weer tegenover Aalsmeer, dan in de Stadssporthal. Inzet is dan een plek in de Bekerfinale. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Joao Ramos 8, Thomas Dekker 4, Pieter Strauven, Tim Posthuma en Bram Versteegden 3, Kai Feldmann, Serge Heijnen en Ids Eussen 2, Martijn Kleijkers 1. 
 
Foto's: FotoReza

OCI-LIONS vs Green Park Aalsmeer