Kai Feldmann speelt ook volgend seizoen voor OCI Nitrogen-LIONS

Kai Feldmann speelt ook volgend seizoen voor OCI Nitrogen-LIONS

De 24-jarige Kai Feldmann tekende vandaag als eerste bij voor het komende seizoen. In zijn initiële contract was een optie voor een tweede seizoen al opgenomen, waar nu dus gebruik van wordt gemaakt.

De Duitse Feldmann voelt zich goed thuis in Sittard-Geleen, waar hij een appartement deelt met teamgenoten Jordi Govaarts en landgenoot Mario Bergen. “De condities bij OCI-LIONS zijn optimaal om mezelf als speler verder te ontwikkelen”, aldus Feldmann. “Ik kan de vele trainingen prima combineren met de Master Business en Economics die ik op afstand volg. Ik heb daarom de optie voor een tweede seizoen met beide handen aangegrepen. Zowel ikzelf als de club zijn tevreden met de gang van zaken zoals die nu is, en willen daarom de samenwerking voortzetten.”

Kai Feldmann vormt samen met Roel Adams en Ivo Steins het hart van de LIONS-dekking. Sinds zijn komst en de terugkeer van Adams is de dekking van OCI-LIONS defensiever geworden. “Doordat Roel en ik allebei lengte hebben en fysiek kunnen verdedigen, hoeven we niet offensief te verdedigen. Ik wil mijn medespelers om me heen een gevoel van zekerheid geven en alles geven voor het team.”

Het team wordt steeds internationaler, met momenteel vier buitenlandse spelers. “Ik zie het als mijn taak om het fysiekere Duitse spel over te dragen op mijn teamgenoten, in belangrijke wedstrijden kan het team dat goed gebruiken”, aldus Feldmann. Ook offensief wil hij steeds meer zijn steentje gaan bijdragen, vooral door voor meer druk te zorgen en het spel breder te maken.