KEMBIT-LIONS heeft weer een helft nodig om de wedstrijd te beslissen.

De moeizame start vorige week in Sittard tegen AtomiX, waren de mannen van Christoph niet vergeten. In en tegen Houten moest uit een ander vaatje getapt worden. Dat was ook te zien in de warming up. Vanaf het begin was de selectie scherp en namen ze al snel een voorsprong 0-2. Ondanks de goede start wist LIONS geen afstand te nemen. Houten wilde niet meewerken en was al helemaal niet van plan om het KEMBIT-LIONS gemakkelijk te maken. Houten wist ook het doel te vinden en trok de score gelijk 2-2.

Gelukkig stond Mike goed te keepen (percentage 30%) en stopte een paar mooie doelpogingen. LIONS weet wederom een voorsprong van 2 doelpunten op het scorebord te zetten 2-4. Helaas ook nu kon LIONS niet doordrukken. LIONS kreeg twee keer 2 minuten waardoor ze met 4 man op het veld kwamen te staan. In deze fase heeft Maike mooi zijn doel weten schoon te houden, hij stopt zelfs een 7-meter. Ondanks de mooie reddingen kwam Houten toch steeds dichterbij.

Met tussenstanden 3-4, 4-6, 5-7, 7-7, 8-8 maakten ze het KEMBIT-LIONS erg moeilijk. Ze voelden dat er wellicht een stunt in zat. KEMBIT-LIONS stond niet lekker te spelen, geen energie, geen overtuiging. Er werden veel te veel kansen gemist. Er werden veel technische en individuele fouten gemaakt. Ballen komen niet aan. De scherpte is eraf en LIONS ging steeds slordiger spelen.

Christoph nam een Time Out om de mannen weer op de rails te krijgen maar helaas heeft dat niet echt geholpen, althans niet zichtbaar. De mannen bleven achter zichzelf aanlopen en de keeper van Houten werd lekker ingeschoten. LIONS bleef knoeien en kwamen zelfs op achterstand. 9-8, 10-8, 11-9, 13-11. Houten bleef relaxed spelen en pikten hun doelpuntjes mooi mee.

De sfeer op de tribune was goed. Zowel de supporters van KEMBIT-LIONS en Houten gaan lekker in het spel op. Goed om te zien hoeveel supporters van KEMBIT-LIONS mee zijn gereisd naar Houten. De ruststand werd bepaald door Houten door in de laatste seconde van de eerste helft vanuit de hoek nog te scoren 14-12.

De tweede helft ging veder waar de eerste helft gestopt was. Lino opende wel de scoren en zette 14-13 op het scorebord, maar LIONS was totaal nog niet bij de les en Houten kon vrij gemakkelijk, zelfs in ondertal, scoren. Houten kon uitlopen naar een 17-14 voorsprong.

Dan is er wat commotie langs de kant. Er is gefloten door het wedstrijdsecretariaat voor een wisselfout aan de zijde van Houten terwijl Ramos net een doelpunt maakte. Helaas werd het doelpunt afgekeurd en kreeg Houten een 2 minuten tijdstraf voor de wisselfout. LIONS bleef wel in balbezit en de score bleef dus 17-14.

Serge was in de tweede helft Rob komen vervangen en wist in overtal de 17-15 neer te zetten. Maike had ondertussen gewisseld met Luuk. Ook Luuk heeft een prima wedstrijd gespeeld (percentage 44%).

Houten mocht nog een keer op 3 doelpunten voorsprong komen 18-15 en daarna was het aan KEMBIT-LIONS die de lakens uitdeelden. Er zat in een keer meer energie in het team en er werd veel beter afgerond. Gelukkig zagen we weer het ‘oude’ spelletje terug. Veel breaks en snelle tegenaanvallen. Veel meer overtuiging. Houten kwam er nauwelijks meer doorheen en zo ja, dan stond er altijd nog Luuk die de nodige ballen, onder anderen een 7-meter, wist te stoppen.

De ‘oude’ Serge was weer terug. Hij scoorde er lekker op los en zette in de tweede helft maar liefst 7 doelpunten (7 uit 7 dus 100%) achter zijn naam. De keepers van Houten hadden er geen kijk meer op en binnen een mum van tijd was de score omgedraaid 18-21. Houten kreeg een paar 7-meters tegen die door Rob koelbloedig benut werden. Tussenstanden, 19-23, 20-26, 23-30 geven aan dat LIONS hun ritme weer terug hadden gevonden.

Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 25-33. Een duidelijke overwinning maar met een moeizame start. Het blijkt nu al 3 wedstrijden op rij dat er per wedstrijd maar één goede helft gespeeld wordt. Laten we hopen dat volgende week thuis tegen Visé er twee goede helften op de mat worden gelegd en dat bij winst waarschijnlijk de definitieve plaatsing voor de Final4, een feit is.

De Final4 wordt gespeeld op 14 en 15 maart in Den Bosch.

Doelpuntenmakers KEMBIT-LIONS: Ivo 4, Lino 4, Ramos 3, Joris 1, Koen 2, Martijn 2, Rob 4, Serge 7 en Jasper 6