Krampachtig OCI-LIONS verliest thuis van Aalsmeer

Krampachtig OCI-LIONS verliest thuis van Aalsmeer


Bij winst in de topper vanavond tegen Greenpark/Aalsmeer zou OCI-LIONS de Final4 bijna niet meer mis kunnen lopen. Aalsmeer bleek echter in de afgelopen drie duels de sterkste en moet nog alle zeilen bijzetten om het finaleweekend in Antwerpen te bereiken. 
 
Al snel was te zien dat Aalsmeer niet naar Sittard was gekomen om frivool handbal tentoon te stellen. Vanaf minuut één is het de supporters in de Stadssporthal duidelijk dat dit een echte vecht-wedstrijd zou worden. Aalsmeer kende een vliegende start en pakte binnen vijf minuten een voorsprong van drie doelpunten, 1-4. OCI-LIONS kwam bijzonder moeilijk tot scoren en leek in het eerste kwartier vooral bezig met het inschieten van Aalsmeer-doelman Verbeij. 
 
Een paar keer wist de thuisploeg de aansluiting te vinden, maar voor een gelijke stand moest gewacht worden tot zeven minuten voor rust. Rob Schmeits maakte met een prachtige draaibal op al even mooi aangeven van doelman Rudi Schenk de 9-9. Even leek LIONS zich herpakt te hebben, in een fase waarin Aalsmeer veel moeite had met de offensieve dekking. Joris Baart zorgde kort voor een voorsprong, 11-10, maar uiteindelijk was het toch Aalsmeer dat met een licht voordeel de kleedkamers opzocht. Ruststand 11-12.
 
De tweede helft begon met twee uitblinkende doelmannen. Zowel Rudi Schenk als Marco Verbeij konden maar liefst vier stops bijschrijven in de eerste vier minuten. Het was Aalsmeer dat het lek als eerste boven had en het net weer wist te vinden. De ploeg van Bert Bouwer liep uit naar 13-18 in de twintigste minuut, maar dit kwam ook vooral omdat LIONS iedere gegeven kans om zeep hielp. Na een tijdstraf voor Samir Benghanem kwam LIONS dan toch op pure wilskracht weer terug tot 17-18, Serge Heijnen scoorde tweemaal op rij.
 
In een Hollywoord-waardige apotheose kwam de thuisploeg zelfs twee minuten voor tijd weer langszij, 19-19. Een tijdstraf voor Roel Adams bleek echter alsnog de doodsteek te zijn voor LIONS. Trainavicius benutte de bijbehorende strafworp en zorgde zo 40 seconden voor tijd voor 19-20. Tijdens een laatste time-out van Schmetz werd de tactiek voor de laatste LIONS aanval besproken. Het vliegertje van Heijnen op Ivar Stavast stierf echter in schoonheid. 
 
Volgende week uit in Hasselt zal de nare smaak van deze wedstrijd weggespoeld moeten worden en komt de Final4 hopelijk weer ietsje dichterbij.
 
Doelpunten OCI-LIONS: Ivar Stavast 5, Rob Schmeits 4, Joris Baart en Serge Heijnen 3, Jasper Adams 2, Ivo Steins en Luca van Straaten 1. 

 

Foto's: FotoReza en Jos Joosten 

OCI-LIONS vs Aalsmeer