Laatste weekend BENE-League 2018 ongunstig voor OCI-LIONS

Laatste weekend BENE-League 2018 ongunstig voor OCI-LIONS

In samenwerking met Jean Vanhaen.

Nadat Achilles Bocholt zaterdag 15 december na 13 wedstrijden haar eerste nederlaag leed tegen het op de 4de plaats staande BEVO, kon OCI-LIONS goede zaken doen door thuis te winnen van de op 2de plaats staande HC Visé.

Helaas wist Limburg LIONS de 12-6 voorsprong niet om te buigen naar winst want in de slot seconde zette Adrien Cusumano de 27-28 op het scorebord.
In de eerste helft kon OCI-LIONS uitlopen naar een 12-6 voorsprong. Limburg LIONS zat lekker in hun vel en kon door alert en fysiek sportief spel, Visé het nakijken geven. In de 21 minuut kreeg Yves Vancosen een directe rode kaart wat een breekpunt in de wedstrijd bleek te zijn.

De kersverse vader Roel Adams scoorde de 12-6 maar bleek in het gezicht geraakt te zijn door Vancosen, die hiervoor dus rood ontving. Na dit incident wisten onze mannen 8 ½ minuut niet te scoren. Uiteindelijk lukte het João Ramos de 13-10 op het scorebord te zetten maar in de slotseconde van de eerste helft scoorde Visé de 13-11 ruststand door Sebastien Gava.

Visé kwam sterk uit de startblokken en boog de achterstand al snel om naar een 13-14 voorsprong. Daarna ging de stand over en weer, geen bijzonder mooi handbal, maar uitermate spannend. Aanvallend kwamen onze mannen op dat moment iets te kort en keken uiteindelijk tegen een 18-22 achterstand aan.
Nadat Mark Schmetz, Ramos en Baart weer opstelde begon het gelukkig weer te lopen. Joris Baart en Serge Heijnen lieten zien dat het menens was en mede door het totale collectief werd de achterstand omgebogen naar een 25-24 voorsprong. Ivar Stavast liet ook van zich horen en deed op dat moment ook een duit in het zakje en hielp LIONS om op een minimale voorsprong te blijven 26-25 en 27-26.
Bij een stand van 27-27 en nog 30 seconden te spelen was het Ramos die het net dit keer helaas niet wist te vinden en de bal over schoot. Visé had de laatste kans.

Coach Korneel Douven van Visé pakte direct een time-out en zette zijn team nog even tactisch goed neer. Iedereen verwachte dat de bal naar Nuno Carvalhais gespeeld zou worden, maar het werd Adrien Cusumano die de overwinning in de laatste seconde voor Visé uit het vuur sleepte en schoot de 27-28 binnen, een subliem doelpunt.

De winterstop is nu aangebroken, de eerstvolgende wedstrijd wordt op 21 januari 2019 gespeeld in en tegen Tongeren. De eerste thuiswedstrijd is op 26 januari tegen BEVO. Een topper en natuurlijk dé Limburgse derby in het nieuwe jaar.

Wij wensen u allen plezierige feestdagen toe en hopen u gezond en wel weer terug te zien in 2019.

De doelpuntenmakers LIONS: Joao Ramos 6, Joris Baart 5, Serge Heijnen en Ivar Stavast 4, Ivo Steins 3, Luca Van Straaten en Roel Adams 2, Lino Janssen 1.

Doelpuntenmakers Visé: Nuno Carvalhais 8, Sergio Rola 6, Benjamin Danesi 4, Florian Glesner 3, Adrien Cusumano, Louis Marchal, Vincent Bello 2 en Sebastien Gava 1 doelpunt.

Na afloop werd door Ron Mohren van de Giant Store Luca van Straaten in het zonnetje gezet, hij mocht de fiets in ontvangst nemen omdat hij verkozen werd tot Man of the Year van het seizoen 2017-2018

Ook heeft Limburg LIONS deelgenomen aan een campagne om geld te doneren voor het Kanker Onderzoek Fonds. Vanavond werd een check aan het Kanker Onderzoek Fonds overhandigd.
Wij willen alle vrijwilligers die hieraan hebben deelgenomen ontzettend bedanken voor hun inzet. Bijzonder willen wij onze vrijwilligers die direct of indirect berokken zijn bij deze verschrikkelijke ziekte, ontzettend bedanken voor hun inzet en dat wij samen met hun het Kanker Onderzoek Fonds door deze bijdrage extra kunnen en mogen ondersteunen.

Foto's: FotoReza OCI-LIONS vs HC Vise