LIONS begint nieuwe BENE-League seizoen voortvarend

LIONS begint nieuwe BENE-League seizoen voortvarend

De eerste wedstrijd in het seizoen 2017-2018 van de BENE-League betekent ook meteen de eerste wedstrijd in de Stadssporthal. In een aangenaam gevulde hal met een goede sfeer, begint de formatie van Mark Schmetz een nieuw, hopelijk succesvol seizoen.

De wedstrijd kent een explosieve start als Nuno Rebelo na dik anderhalve minuut al naar de tribune moet vertrekken met een directe rode kaart na een duw in de rug van Remco van Dam. Aalsmeer komt op een 1-0 voorsprong door de benutte penalty die volgt, en het lijkt een andere wedstrijd te gaa worden dan de Supercup van twee weken geleden.
Ivar Stavast maakt enkele minuten later zijn eerste treffer uit een strafworp na een overtreding op Ivo Steins, maar Aalsmeer komt binnen 20 seconden opnieuw op voorsprong, 1-2.
Na acht minuten spelen komt LIONS voor het eerst met 4-3 voor, na goals van Kai Feldmann, Ivar Stavast en Rob Schmeits. De vlam slaat ondertussen nog twee keer in de pan, eerst mag Rob Schmeits met twee minuten naar de kant, enkele minuten later gevolgd door teamgenoot  Roel Adams. LIONS, duidelijk getergd, loopt vervolgens door doelpunten van Ivar Stavast en wederom Rob Schmeits uit naar 7-4. Aalsmeer lijkt aangeslagen, waar aan LIONS-zijde gretig gebruik van wordt gemaakt, na veertien minuten is de voorsprong gegroeid naar 9-5. De doelpunten-machine komt nu echt op gang, en Aalsmeer begint aanvallend steeds slordiger te worden wat leidt tot veelvuldig balverlies. Joao Ramos maakt na 18 minuten zijn rentree na een spierblessure, en bekroont zijn terugkomst direct met een doelpunt; 13-8. Na 25 minuten staan er al dubbele cijfers op het bord als Ivo Steins zijn vierde van de avond binnenschiet, 16-8. LIONS wordt in deze fase niet zo zeer gehinderd door tegenstander Aalsmeer, maar meer door de tijdstraffen waar de ploeg tegenaan loopt. Uiteindelijk gaan beide ploegen rusten met een 17-10 tussenstand.

Na rust is LIONS duidelijk niet van plan gas terug te nemen; Ramos en Stavast maken er binnen no-time 20-12 van, en Aalsmeer wordt voor een bijna onmogelijke opgave gesteld. Joao Ramos en Ivar Stavast zijn beide niet meer af te stoppen door de dekking van Aalsmeer, die af en toe nog niet eens meer de moeite neemt uit te stappen. Na zes minuten tweede helft is het gat al vergroot naar 23-12. Bert Bouwer besluit aanvallend zijn keeper te wisselen voor een extra veldspeler, en dit stelt Aalsmeer in staat het gaatje te verkleinen naar acht doelpunten, 24-16 na twaalf minuten tweede helft. De doelpunten volgen elkaar aan beide zijden snel op nu, en het verschil blijft rond de tien doelpunten hangen. Ook Bram Versteegden, vorig jaar nog spelend bij LIONS 2, krijgt zijn speelminuten op de rechterhoek, en bekroont dit al snel met een doelpunt; 29-19 na zeventien minuten. Ook Thomas Dekker en Sverre Jansen krijgen van Mark Schmetz de kans om zich te bewijzen, eerstgenoemde scoort de 33e treffer voor LIONS en brengt de stand op 33-21. De 35e voor LIONS is een absolute beauty van uitblinker Ivar Stavast, die na een weergaloze passeeractie de bal op fantastische wijze achter keeper Birjovanu in het net krijgt. De laatste minuten neemt LIONS pas voor het eerst wat gas terug, en het is Thomas Dekker die uiteindelijk de eindstand bepaalt op 36-24. Een meer dan solide eerste overwinning voor de mannen van Mark Schmetz. Ivar Stavast wordt uitgeroepen tot de eerste Man of the Match van dit seizoen

Ivar Stavast 9, Joao Ramos 6, Rob Schmeits en Ivo Steins 5, Kai Feldmann 4, Lino Janssen, Thomas Dekker en Bram Versteegden 2, Roel Adams 1.