LIONS Youth winnen, loon naar werken

LIONS Youth winnen, loon naar werken

Vorige week hebben we nog geschreven dat dé overwinning eraan komt. Het was vandaag, zondag 20 oktober, een feit. Vanmiddag hebben de jonge talenten wederom gevochten als echte leeuwen en werden beloond met 2 punten. De hele wedstrijd hebben ze de overhand gehad en deze match met een knappe overwinning afgesloten!

De mannen kwamen goed uit de startblokken en namen direct een paar doelpunten voorsprong. Lekker agressief spel, knokken voor elke bal en bijzonder attent en snel in de omschakeling. Een genot om naar te kijken. Ook waren er momentjes dat het even niet zo lekker liep in de dekking maar dan was onze sluitpost Ryan Kusters op zijn plaats en stopte de ballen zodat het team lekker in de flow bleef handballen.

De eerste time out van Hellas was al in de 18e minuut bij de stand van 7-4. Dat was een teken dat het niet lekker liep bij Hellas. Hellas kwam niet door de krachtige dekking van OCI-LIONS en was ten einde raad. Bij de rust hadden de jongste talenten van OCI-LIONS al een mooie slag geslagen en konden de mannen van Edwin Bannink lekker aan de thee. Ruststand 16-11, een zeer verdiende voorsprong.

De tweede helft was een vervolg van de eerste helft en een goed gevulde tribune kon blijven genieten van hetzelfde spel wat LIONS Youth in de eerst helft hadden laten zien. Een lekkere agressieve 5-1 verdediging wat goed uitpakte. Helaas moest Ziggy, na 3 maal 2 minuten, op de tribune plaatsnemen. Hellas rook kansen en 10 minuten voor tijd kwam Hellas nog terug op 2 doelpunten waardoor het nog spannend werd. De veerkracht van de jonge mannen was bijzonder en onze ’killful' Edwin Bannik gaf iedereen de kans om ook een steentje bij te dragen op het veld en dus te ondervinden wat het is om met druk te spelen.

De jonge mannen waren er dichtbij en wilden de eerste overwinning, notabene tegen een ervaren Hellas, niet uit handen geven. Alle zeilen werden bijgezet. Quinlan die in de 2de helft het doel heeft mogen verdedigen, pakte ook een paar mooie en belangrijke ballen waardoor het team erzelf in begon te geloven dat een overwinning binnen handbereik lag. Hellas heeft nog tactisch alles omgezet een geprobeerd om in de dekking 'een op een' te verdedigen maar dat kon de mannen niet boeien, iedereen bleef knokken en scoren.

Uiteindelijk stond er een 26-22 eindstand op het scorebord. Geweldig knap. Goed gedaan mannen, de eerste 100% punten zijn een feit. Blijf geloven in jezelf en het team. Jullie zijn lekker bezig en gaan nog ver komen, PROFICIAT!