OCI Nitrogen draagt hoofdsponsorschap Limburg LIONS over aan KEMBIT

OCI Nitrogen draagt hoofdsponsorschap Limburg LIONS over aan KEMBIT

IT-specialist KEMBIT is per 1 januari 2020 de nieuwe naamsponsor van Limburg LIONS. Het bedrijf uit Wijnandsrade neemt daarmee het stokje over van OCI Nitrogen en tekent een contract voor drie jaar. OCI Nitrogen was 8 jaar lang hoofdsponsor en naamgever van Limburg LIONS en blijft als sponsor verbonden aan de club.

Met de overname van het hoofdsponsorschap verandert ook de naam waaronder Limburg LIONS uitkomt. Limburg LIONS zal voortaan als KEMBIT-LIONS deelnemen aan de verschillende competities. Bestuurslid Martijn Kunnen van Limburg LIONS: “Wij hechten veel waarde aan een duurzame relatie met onze hoofdsponsor. Met OCI Nitrogen was die duurzame relatie er, en wij zijn verheugd dat ook KEMBIT zich nu meerdere jaren aan ons wil verbinden en samen met ons wil bouwen aan de toekomst.”

De lange termijn filosofie van Limburg LIONS, om jonge talenten uit de eigen regio op te leiden, werpt intussen zijn vruchten af. Dit blijkt uit het feit dat jonge spelers uit de Westelijke Mijnstreek vanuit de opleidingsteams succesvol de overstap beginnen te maken naar het eerste team van Limburg LIONS. KEMBIT is afkomstig uit de regio en past daarom perfect binnen deze filosofie. Daarbij is het bedrijf, met vestigingen in Wijnandsrade, op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen en op de High Tech Campus in Eindhoven, geen onbekende. KEMBIT is al jarenlang op allerlei manieren betrokken bij Limburg LIONS en is daarnaast werkgever van topspelers Roel en Jasper Adams.Patrick Berger, Algemeen Directeur KEMBIT:“KEMBIT is een kennisbedrijf. Onze mensen zetten met hun specialistische kennis iedere dag topprestaties neer, individueel of in teams. De parallel met LIONS is daarmee snel getrokken. De topsportmentaliteit en passie die zij laten zien spreekt onze mensen enorm aan. Maar ook de wijze waarop de club zich in Limburg heeft ontplooid, een schoolvoorbeeld van perfecte samenwerking, is iets waar wij met trots onze naam aan verbinden.”

Limburg LIONS is momenteel de beste Nederlandse ploeg in de BENE-League en speelt dit jaar weer volop mee voor alle prijzen. Voor KEMBIT het ideale platform om meer naamsbekendheid te genereren. De resultaten van de naamskoppeling aan LIONS zijn uitgebreid onderzocht en waren ongekend. Vandaar dat KEMBIT graag het stokje overneemt.