OCI-LIONS 2 BEREIKT 1/8 FINALE BEKER

Het paasweekend stond in het teken van een dubbel programma in de 2e ronde nacompetitie voor onze OCI-LIONS talenten. Een belangrijk handbalweekend, omdat er veel op het spel stond. De winnaar van deze Best of Two kan de 1/8 finale beker bereiken en hoeft dus komend seizoen niet de regionale voorrondes te spelen.

Door de klassering in de eredivisie stond er op paaszaterdag eerst de uitwedstrijd tegen E&O Emmen op het programma. Een lange reis naar Emmer-Compascuum stond de jongens te wachten.

De wedstrijd ging laat van start, pas om 21:00 uur klonk het begin signaal. Ondanks een goede voorbereiding zag je dat de lange reis en de laatste periode mee gingen spelen. Onze jongens hadden het moeilijk en het was in de beginfase slordig en niet doeltreffend. Desondanks bleven we gelijk opgaan en was de ruststand een kleine achterstand van 13-11.

In de 2e helft kwam de vechtlust weer naar boven van OCI-LIONS 2 en werd het een echte strijd. Beide teams gingen voor de winst. Iedereen wist dat er nog een return aan zat te komen op maandag en dat een goede uitgangspositie crusiaal was. Dus het eindresultaat was belangrijk. Deze wedstrijd verliep voor onze jonge mannen helaas toch te stroef. Dit resulteerde in weinig goals en een verschil van 5 doelpunten. 

Eindstand 27-22.

Doelpuntenmakers: Tristen (4), Robin (2), Yakko (1), Tim P (2), Thomas (1), Ids (9), Martijn (2), Mark (1).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met een moeilijke uitgangspositie voor de OCI-LIONS 2 talenten stond de return van de 2ee ronde op het programma op paasmaandag in City Resort. E&O moest nu afreizen naar Sittard. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden. Beide teams waren gebrand om als winnaar de 3e ronde te bereiken.

De wedstrijd ging om 14:30 uur starten. Vanaf het 1e moment zag je de drive en de positieve uitstraling op de gezichten van onze OCI-LIONS talenten. De dekking stond weer stabiel en keeper Mike Kusters stond daarachter top te keepen. Dit resulteerde direct in een voorsprong. Het was voor het publiek een leuke strijd om te zien. Door deze sterke 1e helft was de achterstand qua resultaat van de 1e wedstrijd al weggewerkt. De rust werd behaald met een 17-11 voorsprong.

Het was nu zaak om dit vast te houden in de 2e helft. Dit zou kracht gaan kosten maar de talenten hadden dit er graag voor over. De voorsprong bleef ook in de 2e helft. Echter was het zaak om met meer dan 6 goals te winnen! Dit was natuurlijk nog een extra verzetje. Het werd en bleef reuze spannend. Beide teams knokte voor wat ze waard waren en fysiek ging het er ook hard aan toe. Onder prima leidende scheidsrechters  Wolbertus en Weijmans bleef de wedstrijd netjes onder controle. 

In de laatste fase van de wedstrijd bleef OCI-LIONS 2 de voorsprong van 6 doelpunten behouden. Mede door een degelijke dekking en het goede keeperswerk van Mike Kuster. Ook de spelers Mark Beaumont en Thomas Dekker waren zeer belangrijk, met een scoringpercentage van 100% namen zij samen veel doelpunten voor hun rekening.

De eindstand werd bereikt met 28-21. De ontlading was groot bij de jonge OCI-LIONS 2 spelers. Het doel is bereikt. Dit was de enige "prijs" die behaald kon worden. Iedereen was ontzettend blij en trots.

Man of the match: Mike Kusters

Doelpuntenmakers: Yakko (1), Tim P (7), Thomas (6), Cas (2), Bjorn (5), Mark (5), Martijn (2).

Verder is er nu nog de 3e ronde van de nacompetitie. Eerst speelt OCI-LIONS 2 een uitwedstrijd in Arnhem in het weekend van 11/12 mei. Daarna volgt er op zaterdag 18 mei om 19.30 uur de return in Glanerbrook en zal OCI-LIONS 2 de allerlaatste thuiswedstrijd spelen van dit seizoen. Dit zal wederom zijn tegen DFS Arnhem om plek 3 en 4 van de Eredivisie.