OCI-LIONS 2 sluit reguliere competitie af met verlies bij Tachos

OCI-LIONS 2 sluit reguliere competitie af met verlies bij Tachos

 
Waar de LIONS-mannen hun laatste BENE-League wedstrijd van het seizoen afwerkten en daarin zich kwalificeerden voor de Final4, stond voor de LIONS talenten de laatste reguliere competitiewedstrijd uit bij Tachos op het programma. Eigenlijk een wedstrijd om des keizersbaard. LIONS kon geen plek meer stijgen en het is duidelijk wie de volgende tegenstander wordt in de play-off fase; onze buurman BFC. Gedurende de wedstrijd werd snel duidelijk dat het nergens om ging. De echte beleving leek afwezig en alle blikken waren gericht op de aankomende derby-wedstrijden. Zet daar een uiterst gemotiveerd Tachos tegenover, die onder leiding van 200 man publiek, een laatste poging wilden doen om de play offs voor promotie naar de BENE-League te halen, en je weet dat het een zware avond werd. 
 
Positief was om te zien hoe wederom drie Sittardia-talenten hun aansluiting vinden op het niveau van LIONS 2, waarbij vooral Tim Roefs bij vlagen de groep op sleeptouw kon nemen. Aanvallend werd er ook bij vlagen ontzettend leuk handbal gespeeld met als hoogtepunt van frivoliteit een vliegertje in de laatste minuut (helaas gestopt door de doelman van Tachos). Echter bleek het vooral moeilijk om al het geweld van de Tachos-mannen in de dekking tegen te houden. Frequent combineerde Tachos kinderlijk eenvoudig door de verdediging heen en lieten de LIONS-doelmannen kansloos met een eindstand van 32-24 tot gevolg. 
 
Komend weekend ligt de competitie stil, maar daarna gaan de talenten er alles aan doen om voor komend seizoen wederom een beschermde plek in de Nederlandse beker te veroveren. Te beginnen met een dubbelstrijd tegen BFC! Maar nu eerst even uitrusten.