OCI-LIONS 2 verliest thuis van Hellas

OCI-LIONS 2 verliest thuis van Hellas

Het opleidingsteam van OCI-LIONS heeft zondagmiddag in Glanerbrook een krappe nederlaag geleden tegen nummer twee van de Eredivisie Hellas uit Den Haag.

De formatie van Bart Hofmeyer kende een voortvarende start van de wedstrijd. Er werd een offensieve 3-3 dekking gevoerd om de schutters van Hellas geen kans te geven, en dit pakte goed uit. LIONS 2 stond na tien minuten al met 6-3 voor en breidde deze voorsprong uit naar 10-6 na een dik kwartier spelen. In het tweede kwart van de eerste helft werd het verschil van vier doelpunten vastgehouden, mede door hard werken in de dekking. Topscoorders in het eerste bedrijf voor OCI-LIONS waren Cas Driessen en Sverre Jansen met beiden vier doelpunten. Er werd gerust bij een stand van 16-12.

Na rust zakte de verdediging van LIONS verder terug richting de zes-meter, waar Hellas direct gretig van profiteerde. Binnen tien minuten was de vier doelpunten voorsprong van LIONS als sneeuw voor de zon verdwenen en stond het opeens 17-17. Tot een kwartier voor tijd bleven beide ploegen gelijk opgaan, waarna het Hellas was dat uitliep naar 22-26 met nog vier minuten te spelen.  OCI-LIONS wist zich nog knap terug te knokken tot 25-26, door onder andere twee sterke goals van jongeling Tim Roefs, maar het mocht niet meer baten. In de laatste twee minuten moest er teveel risico worden genomen waar Hellas wel raad mee wist. Één  minuut voor tijd was de stand 25-28 en moest LIONS 2 de handdoek gooien. Thomas Dekker  benutte nog een strafworp en bepaalde daarmee de eindstand op 26-28. 

Door het verlies zakt LIONS 2 naar de zesde plek in de Eredivisie, met vijf punten achterstand op koploper Houten. 

Doelpunten OCI-LIONS2:  Sverre Jansen 5, Thomas Dekker en Cas Driessen 4, Bram Versteegden en Tim Roefs 3, Tim Posthuma, Yakko Bannink en Luca van Straaten 2,  Cas Burlet 1.