OCI-LIONS 2 wint in de laatste seconde van Volendam

OCI-LIONS 2 wint in de laatste seconde van Volendam

De OCI- LIONS talenten vertrokken vanuit het Zuiden met de LIONS Touringcar naar Volendam. Na diverse weg omleidingen kwamen ze keurig op tijd aan in Volendam, waar op dat moment de wedstrijd van Volendam 1 bezig was. In de hal hing dan ook al een mooi sfeertje. Deze wedstrijd moest OCI-LIONS 2 dan ook niet gaan onderschatten, Volendam speelt altijd met veel strijd en passie. Daarnaast is vorige wedstrijd ook nog Koen van Dijk langdurig gebleseerd geraakt, OCI-LIONS 2 mist dus een linkerhoek in de selectie.

De start van onze jonge OCI-LIONS talenten was voortvarend. De dekking stond zeer sterk en Mike keepte naar behoren. De jongens wisten al snel een gaatje te slaan met Volendam, er leek dan ook geen vuiltje in de lucht. Toch was goed te merken dat Volendam zich hier niet zomaar bij neer ging leggen en bleef maar strijden. Dit resulteerde wederom in een spannende strijd. Ondanks het missen van de scoringskansen ging OCI-LIONS 2 toch met een 12-14 voorsprong de rust in.

Na rust werd het een gelijk opgaande wedstrijd. LIONS 2 stokte in de aanval en de talenten van Volendam bleven maar doordenderen. Met nog een kwartier te spelen kwam OCI-LIONS zelfs voor de 1e keer in de wedstrijd op achterstand. Deze werd helaas groter en met nog 8 minuten te spelen was de voorsprong voor Volendam 23-20. Het was nog maar de vraag of LIONS 2 hier nog iets aan kon veranderen. Onze coaches lieten een fris nieuw impuls de wedstrijd in komen. Keeper Mike werd gewisseld voor Bram. Dit pakte zeer goed uit. Punt voor punt wisten de LIONS talenten de achterstand te verkleinen. En ja hoor met nog 1 minuut te spelen was er de gelijkmaker 24-24.

Bloedstollend, wederom een wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Beide teams konden in de laatste aanval geen doelpunt creëren. Nadat coach Bart nog een Time-out had gepakt, deed de Volendam coach met nog 5 seconden voor het einde hetzelfde. Deze Time out zorgde voor een krankzinnig einde. Volendam ging de laatste aanval spelen met een extra veldspeler. Onze aanvoerder Tim Posthuma had de laatste tactische aanval van Volendam in de smiezen en onderschepte de bal, ving de bal en gooide deze bal in het lege doel van Volendam. Hierdoor wist OCI-LIONS 2 toch nog te scoren in de laatste seconde en de wedstrijd te winnen. Eindstand 24-25.

Blijdschap, emotie. Een bijzonder einde van de wedstrijd. Het zou nog lang en tijdens de terugreis onrustig blijven van vreugde en opluchting voor de LIONS talenten.

Doelpuntenmakers: Tristen (1), Sverre (6), Tim (1), Cas (2), Thomas (9), Stijn (3), Ids (1), Mark (2), Martijn (1).

Man of the Match: Tim Posthuma.

Komende zondag 25 november speelt OCI-LIONS 2 weer thuis in Glanerbrook tegen RED_RAG/Tachos HS1. Aanvang 14:30 uur, we kunnen alle steun gebruiken. We zien jullie dan!