OCI-LIONS beleeft collectieve off-day in Aalsmeer

OCI-LIONS beleeft collectieve off-day in Aalsmeer

In Aalsmeer liep de ploeg van Mark Schmetz en Lambert Schuurs tegen de derde nederlaag van het seizoen aan. Alle drie de nederlagen werden in de laatste vier wedstrijden geleden, en daarmee kan gezegd worden dat er sprake is van een flinke vormdip bij de regerend landskampioen.

OCI-LIONS kon tot de tiende minuut meekomen in Aalsmeer, dat juist een sterke fase in de competitie beleeft. In de voorgaande weken werden zowel Volendam als Tongeren verslagen, en werd tegen Hurry Up gelijk gespeeld. 
Vanaf 5-5 in de tiende minuut sloeg Aalsmeer een gaatje van twee doelpunten; na een kwartier was de stand 8-6 in het voordeel van de thuisploeg. Ondanks een goed keepende Luuk Hoiting kon LIONS dit gaatje voor rust niet verkleinen, er werd gerust bij een 14-12 tussenstand. 

Net als voor rust kenmerkte het spel van LIONS zich met name door veelvuldig balverlies en veel gemiste kansen. Aalsmeer-keeper Verweij kon dan ook uitblinken. Aalsmeer kon van 14-12 uitlopen naar 17-12, en het was duidelijk dat OCI-LIONS echt uit een ander vaatje moest gaan tappen.  Via onder andere de Duitsers Feldmann en Bergen komt LIONS enigszins terug in de wedstrijd; 18-16, maar veel dichterbij laat Aalsmeer LIONS niet meer komen. Vijf minuten voor tijd weet LIONS via Ivar Stavast nog even op een verschil van twee te komen, 26-24, maar dan gooit Aalsmeer de deur definitief in het slot.   Zij lopen uit naar een uiteindelijke eindstand van 29-24. 

Volgende week zondag krijgt OCI-LIONS de kans om de vieze smaak van de afgelopen weken weg te spoelen  tegen nummer tien van de ranglijst Sasja Antwerpen.  De wedstrijd wordt zondagmiddag 10 december om 17.00u  gespeeld  in de Stadssporthal.