OCI-LIONS bij laatste 16 teams van Europa

OCI-LIONS bij laatste 16 teams van Europa

OCI-LIONS schrijft geschiedenis in de Nederlandse Handbal wereld.

Na winst 29-31 op RK Borac in Banje Luka hebben de mannen ook de thuiswedstrijd in Sittard gewonnen met 27-23. Hiermee zijn OCI-LIONS verzekerd van de groepsfase (4 ploegen) en gaan ze in februari / maart 2016 nog meer EHF wedstrijden spelen. In totaal zijn er nog 16 teams over in Europa.

Onderaan dit artikel mooie fotoreportages.

Voor ruim 2.000 toeschouwers in een bijna uitverkochte Fitland XL hal werd op zaterdag 28 november in de Nederlandse Handbal wereld geschiedenis geschreven. OCI-LIONS heeft zich als eerste heren ploeg van Nederland geplaatst voor de groepsfase. LIONS behoort nu tot de laatste zestien van de EHF Cup.

OCI-LIONS kwam super snel en gemotiveerd uit de startblokken en zette RK Borac al snel op een achterstand van 4 doelpunten. Met een aantal breaks en snelle tegenaanvallen was RK Borac totaal verrast en had Borac geen antwoord op deze flitsende openingsfase. Door het missen van vele kansen en twee minuten straffen aan LIONS zijde, wist Borac iets terug te doen tot 9-6. Daarna ging de score op en neer en bleef het verschil 4 doelpunten. Vlak voor rust wist Borac toch nog twee keer meer te scoren waardoor de ruststand bepaald werd op 12-10.

Na rust was de eerste treffer van OCI-LIONS maar de Banja Luka spelers hadden waarschijnlijk goed geluisterd in de rust naar de coach en maakte in een korte periode 3 treffers waardoor de stand gelijk werd 13-13.

Monique Tijsterman had de eerste helft niet met de twee linker opbouwers gespeeld en kon vers Kay Smits en Joris Baart inbrengen. Dat heeft Borac ook geweten want binnen 5 minuten wisten de mannen 4 maal te scoren. In totaal maakten beide heren samen in 30 minuten 8 doelpunten. Het spel werd wat harder en harder omdat de mannen van Borac geen grip op de wedstrijd kregen. Er werden meer overtredingen gemaakt. Er zat zelfs een overtreding bij die bestraft had kunnen worden met een rode kaart. Overigens hebben de scheidsrechters uit Hongarije een goede wedstrijd gevloten.

Gelukkig hadden de overtredingen geen invloed op de spelers van OCI-LIONS. LIONS bleef haar eigen spel spelen en liet met vlagen RK Borac alle hoeken van het veld zien. Tussenstanden met 6 punten verschil was voor Borac niet meer te overbruggen. Het team uit Banja Luka was qua conditie helemaal op en dat lieten ze ook merken op het veld.

OCI-LIONS controleerde de wedstrijd en kon het heel professioneel uitspelen. RK Borac gaf nog even tegengas maar de winst kwam niet meer in gevaar. De eindstand werd bepaald door Kay Smits die de 27-23 op het score bord neerzette.

Doelpuntenmakers: Luc Steins 5, Kay Smits 5, Ivo Steins 4, Dylan Vossen 3, Joris Baart 3, Serge Heijnen 3, Tim Mullens 1, Evert Kooijman 1, Joáo Ramos 1, Marco Vernooy 1. 


Foto's gemaakt door Ermindo Armino

OCI-LIONS vs. RK Borac
 

Foto's gemaakt door Jos Joosten

OCi-LIONS vs. RK Borac
 

Foto's gemaakt door Ronald Jans

OCI-LIONS vs. RK Borac
 

Foto's gemaakt door Rob Creemers 

OCI-LIONS vs. RK Borac
 

Foto's gemaakt door Sporteve Fotografie 

OCI-LIONS vs. RK Borac

Foto's gemaakt door Reza Karimi (FotoReza)

OCI-LIONS vs. RK Borac