OCI-LIONS boekt belangrijke derby-winst in Play-Offs

OCI-LIONS boekt belangrijke derby-winst in Play-Offs

Zaterdagavond 14 april werd de derde Play-Off wedstrijd om het Landskampioenschap gespeeld. Een onvervalste derby tegen provinciegenoot Bevo HC. De ploeg uit Panningen staat op de vierde plek met drie punten, OCI-LIONS voert de Play-Offs aan met zes punten. 
 
OCI-LIONS kent een stroeve start, waar Bevo scherp aan de wedstrijd begint. Na vijf minuten staat het 2-3 door twee doelpunten van Quinten Colman en Niels Poot, Rob Schmeits en Joao Ramos scoren voor LIONS. Van 2-3 loopt Bevo dan razendsnel uit naar 3-6, ook doordat de dekking van LIONS nog niet helemaal wakker lijkt. Bij OCI-LIONS ligt aanvallend het tempo nog te laag, maar de individuele klasse van Ramos en een mooie goal van de rechterhoek van Schmeits zorgen toch weer voor de aansluiting, 5-6. Na dertien minuten is het aanvoerder Ivo Steins die voor de gelijkmaker zorgt vanaf de cirkel, maar LIONS kan nog geen afstand nemen. Schoten uit stand van Stavast en Rebelo blijken een makkelijke prooi voor doelman Hammerschmidt, en via Jeroen van den Beucken komt Bevo zelfs weer even op voorsprong. Na een kleine twintig minuten lijkt het lek in de dekking van LIONS boven en Roel Adams en Mario Bergen zorgen ervoor dat Bevo nog maar moeilijk tot scoren komt. Beide ploegen scoren in deze fase om en om, waardoor na 25 minuten nog steeds een gelijke stand op het scorebord staat, 12-12. Bij LIONS maakt uitblinker Ramos dan de dertiende treffer, snel gevolgd door het eerste doelpunt van Roel Adams. Het verschil van twee doelpunten lijkt stand te houden tot de rust, maar in de laatste seconden maakt Robin Jansen toch weer de aansluitingstreffer. Er wordt gerust bij een stand van 16-15. 
 
De tweede helft lukt het Bevo om weer op gelijke hoogte te komen, en via Niels Poot even later zelfs weer op voorsprong. Rob Schmeits trekt de stand weer gelijk met een geweldige draaibal vanaf de rechterhoek, er zijn dan een kleine tien minuten gespeeld in de tweede helft. In de dekking is Kai Feldmann in het veld gekomen voor Roel Adams, en samen met Mario Bergen vormt hij een ijzersterk duo in het centrum. Na tien minuten slaat LIONS voor het eerst een gat van drie doelpunten via tweemaal Joao Ramos en het derde doelpunt van Joris Baart. Luuk Hoiting geeft zijn ploeg nog een extra impuls door twee weergaloze reddingen, en het publiek gaat uit zijn dak. Het is echter nog niet genoeg om Bevo definitief af te schudden, want tweemaal Augustinus en een fraaie goal van Colman brengen de stand met nog een kwartier te spelen weer in evenwicht. LIONS gaat in deze fase steeds makkelijker combineren, waar Bevo meer moeite begint te krijgen. Na twintig minuten dient Rob Schmeits Bevo de genadeslag toe door met twee goals op rij het verschil naar vier doelpunten te tillen. Als Mike Kusters dan ook nog zijn tweede strafworp van de avond stopt, is het verzet bij Bevo gebroken. De laatste zeven minuten is het gala-play aan LIONS-zijde, dat van 30-27 uitloopt naar 35-27. Aanvoerder Ivo Steins neemt in deze laatste fase drie doelpunten voor zijn rekening, waaronder de laatste twee van de wedstrijd. OCI-LIONS heeft uiteindelijk duidelijk de langste adem (letterlijk en figuurlijk) en wint met ruime cijfers, 37-28. Topscoorder werd Joao Ramos met negen doelpunten. Mario Bergen werd uitgeroepen tot Man of the Match voor zijn uitstekende wedstrijd in de dekking en vier goals vanaf de cirkel. 
 
Doordat Aalsmeer thuis van Volendam wint, staat OCI-LIONS nu met acht punten comfortabel bovenaan. Aalsmeer volgt met zes punten, Volendam met vijf en Bevo is hekkensluiter met drie punten. Volgende week komt Aalsmeer op bezoek in de Stadssporthal, maar eerst heten we nogmaals Bevo welkom aanstaande dinsdag in de halve finale van de Nationale Beker. 
 

Foto's: Jos Joosten OCI-LIONS / BEVO HC

Foto's: FotoReza OCI-LIONS / BEVO HC (2)

Foto's: Rob Creemers OCI-LIONS / BEVO HC (3)