OCI-LIONS buigt in slotfase voor Achilles Bocholt

OCI-LIONS buigt in slotfase voor Achilles Bocholt

Zaterdagavond 18 november stond de absolute topper in de BENE-League op het programma in de Stadssporthal. Regerend kampioen Achilles Bocholt kwam op het bezoek, de ploeg die sinds vorige week de competitie weer aanvoert. OCI-LIONS volgt op één punt achterstand en was getergd om vanavond de leiding terug te pakken. Jeroen Roefs keerde terug in de selectie na een hersenschudding.

LIONS begint het scherpst aan de wedstrijd en staat binnen vijf minuten op een 3-1 voorsprong door twee treffers van Ivar Stavast en één van Ivo Steins. Bocholt komt echter aan de hand van Bartosz Kedziora en Valkenborgh terug tot 5-5 na een dikke tien minuten. De wedstrijd kent een moordend tempo met mooie goals maar ook fouten aan beide kanten. Als Bartosz Kedziora en Serge Spooren met tijdstraffen aan de kant zitten, kan LIONS een klein gaatje slaan, 9-5 na een kwartier. Ivar Stavast heeft dan al vijf goals voor zijn rekening genomen. Bart Lenders neemt een time-out, maar LIONS dendert vooralsnog door, dit keer in de hoedanigheid van Nuno Rebelo die door de dekking van Bocholt heen snijdt, 10-5. Na twintig minuten krijgt Ivo Steins een tijdstraf bij een stand van 11-7. Bocholt profiteert hier van door via Evert Kooijman de 11-8 te maken, maar verder blijft de schade beperkt voor LIONS. Het verschil van drie doelpunten houdt lang stand, maar drie minuten voor rust maakt Nuno Rebelo de 16-12 na een slimme passeerbeweging. Damian Kedziora bepaalt in de laatste minuten met een benutte strafworp en een break de ruststand op 17-14.

Bocholt komt sterk uit de kleedkamer en scoort na vijf minuten via Evert Kooijman de aansluitingstreffer, 18-17. Via de zesde benutte strafworp van Damian Kedziora is het even later zelfs weer gelijk, 19-19, en ligt de wedstrijd weer volledig open. Door een tijdstraf aan Bocholtse zijde kan LIONS weer uitlopen naar 22-19, Mario Bergen scoort twee goals op rij vanaf de cirkel. Bocholt blijft echter aanhaken via wederom twee benutte strafworpen van Damian Kedziora, die daarmee zijn totaal op tien brengt (waarvan acht strafworpen). Na een kwartier is de stand weer gelijkgetrokken, 23-23, en na zeventien minuten is er de eerste voorsprong in de wedstrijd voor Bocholt. Andreas Kittel maakt met nog negen minuten te spelen de 25-27, maar het is aanvoerder Ivo Steins die vanaf de opbouw weer voor de aansluiting zorgt voor LIONS. Met nog exact vijf minuten te spelen neemt Mark Schmetz een time-out om de laatste minuten door te spreken, de achterstand is dan weer twee doelpunten, 26-28. Met nog 3,5 minuut te spelen is het Joao Ramos die weer voor aansluiting zorgt, maar kort daarna moet Mario Bergen met een tijdstraf naar de kant. Damian Kedziora scoort de 28-30 en met nog een dikke twee minuten te spelen maakt Andreas Kittel er zelfs 28-31 van. LIONS moet alle risico nemen en haalt Luuk Hoiting naar de kant voor een extra veldspeler. Dit risico moeten ze helaas bekopen met de 29-32 van Andreas Kittel. Joao Ramos en Ivo Steins doen nog wat terug namens LIONS, maar het is Evert Kooijman die de eindstand bepaalt op 30-33. Een pijnlijk verlies voor OCI-LIONS dat driekwart van de wedstrijd mee kon komen maar op het laatst toch het hoofd moet buigen. Man of the Match wordt Damian Kedziora met een tiental benutte strafworpen.

Doelpunten OCI-LIONS: Ivar Stavast 9, Joao Ramos 8, Ivo Steins 6, Nuno Rebelo 4, Mario Bergen 2, Lino Janssen 1

Doelpunten Achilles Bocholt: Damian Kedziora 13, Evert Kooijman 6, Andreas Kittel 4, Roel Valkenborgh 2, Brecht Wertelaers, Wout Winters, Jordi Cremers, Serge Spooren en Miha Pucnik 1.

Foto's: FotoReza OCI-LIONS / Achilles Bocholt