OCI-LIONS HAALT INTERNATIONAL JASPER ADAMS TERUG NAAR LIMBURG.

OCI-LIONS HAALT INTERNATIONAL JASPER ADAMS TERUG NAAR LIMBURG.

In 2008 zag het pas opgerichte Stichting Tophandbal Zuid-Limburg met weemoed een van de grootste talenten, de toen 19-jarige Jasper Adams, de provincie verlaten. De linkeropbouwer die zijn handbalopleiding had genoten bij Vlug en Lenig in Geleen en daar op jonge leeftijd al debuteerde in de Eredivisie, vertrok naar het Belgische Initia Hasselt.

Eén jaar later haalde zijn voormalige jeugdtrainer bij V&L, Martin Vlijm, hem naar Volendam waar hij met heel veel succes vijf jaar heeft gespeeld. Tussen 2010 en 2013 won hij alles wat er maar te winnen was. In 2014 vertrok hij voor een buitenlands avontuur naar het Duitse TV Emsdetten dat uitkomt in de Tweede Bundesliga. “In Duitsland heb ik vier jaar met veel plezier gespeeld en genoten van de handbalcultuur die er heerst. Daarnaast heb ik veel geleerd maar heb ik ook een goede persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt bij de middenmoter die het langst van alle clubs in de Tweede Bundesliga speelt" aldus Adams.

Met trots meldt de Stichting Tophandbal Zuid-Limburg nu dat het gelukt is om de jongste van de twee handballende Adams-broers terug naar huis te halen. Vanaf komend seizoen verdedigt de 28-jarige Nederlandse international Jasper Adams dan ook de kleuren van OCI-LIONS. Voor het eerst zal hij ook met zijn broer Roel samen gaan spelen en met LIONS op prijzenjacht gaan.
Met de komst van doelman Rudi Schenk en rechteropbouwer Joris Baart is Jasper Adams de derde speler die daarmee terugkeert naar zijn ‘roots’.

“Ik heb altijd alleen maar willen handballen en heb daar ook voor gekozen. Toen ik mijn opleiding aan de MBO Sportacademie in Amsterdam had afgerond, ben ik naar het buitenland vertrokken en heb mij daar helemaal kunnen focussen op het handballen”. Maar, zo vertelt Adams, “sinds enige tijd begint het echter te kriebelen en wil ik eigenlijk ook langzaam beginnen met het opbouwen van een maatschappelijke carrière. Ondanks dat ik al negen jaar weg ben uit Geleen, ben ik echt een familiemens. Ik denk dan ook dat ik dat het beste kan doen in Nederland vanuit mijn vertrouwde thuisomgeving.”

Bij LIONS krijg ik de kans en perspectief om mij maatschappelijk verder te ontwikkelen in combinatie met handballen op topniveau, want dat wil ik zeker nog blijven doen”, vertelt Adams. “Het spelen om de prijzen heb ik de afgelopen jaren wel gemist. Dat zijn de wedstrijden met een gouden randje. Dat is toch heel anders dan dat je klaar bent als je je laatste competitiewedstrijd hebt gespeeld”.
“Ik verheug me nu al op de samenwerking met iedereen en met de spelers die ik bijna allemaal al ken vanuit het verleden of van de competitiewedstrijden die ik tegen ze heb gespeeld. Ik heb er echt zin in”.

Wij wensen Jasper heel veel succes bij OCI-LIONS en zijn blij dat we Jasper hebben weten terug te halen naar Limburg.