OCI-LIONS hervindt vorm in derby tegen BEVO HC

OCI-LIONS hervindt vorm in derby tegen BEVO HC


Carnavalszaterdag 10 februari 2018 was dit jaar niet alleen het decor van feestende Limburgers, maar ook van een onvervalste Limburgse Derby in de BENE-League. Bevo HC reisde af naar Sittard voor een absolute topper. Voor aanvang van de wedstrijd stond OCI-LIONS namelijk op de derde plek, met maar één punt voorsprong op de club uit Panningen. Bevo miste Robin Janssen met een voetblessure, bij LIONS ontbrak 
Ivar Stavast wegens ziekte en speelden Luuk Hoiting en Nuno Rebelo met griep. 
 
Beide ploegen beginnen in een moordend tempo aan de wedstrijd met scores om en om. Na twaalf minuten is de stand al 7-7, zowel Roel Adams, Nuno Rebelo en Joao Ramos hebben dan al twee doelpunten achter hun naam staan. Tot aan de twintigste minuut is het dan steeds LIONS dat met twee doelpunten voor komt, maar BEVO blijft steeds aanhaken en komt na 21 minuten zelfs op voorsprong via Jeroen van den Beucken, 12-13. Aanvoerder Ivo Steins maakt er twee minuten later weer een gelijke stand van, maar deze is van korte duur. Pim Augustinus zorgt drie minuten voor rust voor de 15-16, maar Joao Ramos brengt de ruststand met zijn zesde doelpunt toch op 16-16. 
 
Na rust komt OCI-LIONS sterk uit de kleedkamers. Mark Schmetz brengt Kai Feldmann, die zijn invalbeurt meteen bekroont met twee doelpunten. Pim Augustinus stelt daar met zijn zesde doelpunt nog iets tegenover, maar Ivo Steins brengt dan het verschil voor het eerst in de wedstrijd op drie doelpunten, 20-17. Luuk Hoiting staat in deze fase ook sterk te keepen en mede door zijn saves kan Rob Schmeits in de snelle tegenaanval de 21-17 binnenschieten. BEVO is aanvallend het spoor een beetje bijster, en de beweeglijke dekking van OCI-LIONS kan meerdere malen de bal onderscheppen. Het verschil van vier doelpunten staat tien minuten voor tijd nog steeds op het scorebord, Nuno Rebelo en Rob Schmeits hebben dan ook al ieder vijf doelpunten achter hun naam staan. Met nog zes minuten te spelen is het gat gegroeid naar vijf, Mario Bergen scoorde tweemaal op rij vanaf de cirkel, 27-22. Ook de 28e treffer voor OCI-LIONS is een prooi voor Mario Bergen, dit lijkt ook meteen de definitieve nekslag te zijn voor BEVO. Pim Augustinus spartelt nog tegen en scoort zijn zevende van de avond, maar Joao Ramos laat even zien dat hij de absolute topscoorder van de avond is met zijn negende treffer. Daarmee bepaalt hij de eindstand op 29-24. Mario Bergen werd uitgeroepen tot Man of the Match. 
 
Door de winst slaat OCI-LIONS nu een gat van drie punten met BEVO op de ranglijst en met nog vier wedstrijden te gaan is de Final4 weer een stapje dichterbij. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Joao Ramos 9, Nuno Rebelo en Rob Schmeits 5, Mario Bergen en Roel Adams 3, Kai Feldmann en Ivo Steins 2.  

Foto's: Ronald Jans OCI-LIONS / BEVO HC