OCI-LIONS houdt huis in Neerpelt

OCI-LIONS houdt huis in Neerpelt

Na het gevoelige verlies van vorige week tegen Achilles Bocholt, had de ploeg van Mark Schmetz vanavond zaterdag 25 november de kans zich te herpakken. Het strijdtoneel bevond zich deze week in Neerpelt, tegenstander was Sporting Nelo.

De eerste tien minuten van de wedstrijd heeft OCI-LIONS haar handen vol aan Sporting Nelo. De ploeg uit Neerpelt neemt een 4-1 voorsprong via goals van Vernooy en Jerry, maar ziet LIONS daarna weer terugkomen tot 6-6. Joao Ramos neemt de helft van de LIONS-goals voor zijn rekening en verschalkt oud-teamgenoot Thijs van Leeuwen tot tweemaal toe vanaf de strafworplijn.

In de twaalfde minuut van de wedstrijd komt Daan Versleeuwen verkeerd neer en ligt de wedstrijd enkele minuten stil. Versleeuwen blijkt een zware knieblessure te hebben opgelopen en kan de wedstrijd helaas niet vervolgen. Halverwege de eerste helft weet OCI-LIONS voor het eerst een gaatje van twee doelpunten te slaan, Nuno Rebelo en Bram Versteegden zorgen ervoor dat de stand na een kwartier spelen 7-9 is. Met een offensieve dekking houdt LIONS schutters Jerry en Vernooy meestal met succes op zo'n tien meter van het doel. Na een dikke twintig minuten neemt Sporting-coach Pascal Grossi de eerste time-out van de wedstrijd; Ramos heeft kort daarvoor met twee snelle doelpunten gezorgd voor een 10-13 voorsprong voor LIONS. Sporting weet zich geen raad met de offensieve dekking van LIONS en verliest aanvallend veelvuldig de bal, waardoor LIONS aan de andere kant vijf keer op rij kan scoren. Tussenstand met nog vijf minuten eerste helft, 10-16. In de laatste vijf minuten wordt de voorsprong alleen nog maar verder uitgebreid, Nelo zet stelt hier maar één doelpunt tegenover. Ruststand 11-19.

Na rust loopt LIONS snel uit naar een voorsprong van elf doelpunten door goals van Bram Versteegden, Mario Bergen en de negende van Ramos. Dat geeft Mark Schmetz de kans om ook andere spelers aanvallend hun kansen te pakken. Onder andere Thomas Dekker maakt hier gretig gebruik van; stand na tien minuten tweede helft, 16-27. Diezelfde Thomas Dekker neemt ook de dertigste treffer voor zijn rekening en brengt de stand na driekwart wedstrijd op 16-30. Met zowel Roel Adams als Kai Feldmann naast elkaar in het hart van de verdediging, zakt LIONS terug naar een defensieve 6-0 dekking. Dat geeft Nelo iets meer speelruimte, waar Marco Vernooy en Ephrahim Jerry snel van profiteren. OCI-LIONS blijft echter onverminderd doorgaan met scoren, en met nog zes minuten te gaan ziet ook Sverre Jansen zijn kans schoon en schiet snoeihard de bal in de rechterbovenhoek, 22-36. Jordi Govaerts die het laatste kwartier voor Luuk Hoiting in het veld is gekomen, bekroont deze kans met een drietal geweldige reddingen. In de laatste minuten pikt Nelo nog wat doelpuntjes mee, maar de overwinning kwam natuurlijk niet meer in gevaar. De eindstand wordt uiteindelijk bepaald op 27-39. Topscoorder aan LIONS-zijde werd Joao Ramos met twaalf doelpunten.

Ramos 12, Ivar Stavast en Bram Versteegden 6, Nuno Rebelo 5, Thomas Dekker 3 Ivo Steins, Mario Bergen en Sverre Jansen 2, Roel Adams 1.


Foto's: FotoReza OCI-LIONS / Sporting Nelo