OCI-LIONS is ook in Volendam de sterkste

OCI-LIONS is ook in Volendam de sterkste

Zaterdag 8 december begon voor OCI-LIONS en Volendam de tweede helft van de competitie. In de eerste competitiewedstrijd was LIONS in Sittard met een verschil van vijf doelpunten de sterkste. De Volendammers waren in hun eigen hal natuurlijk uit op revanche. Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg het verschil op de ranglijst drie punten, LIONS stond derde en Volendam bezette de zesde positie in de BENE-League.
 
Volendam kwam het scherpst uit de startblokken en had in de eerste tien minuten duidelijk de overhand. Van 2-0 ging het naar 4-2, maar twee snelle doelpunten van Joris Baart en Joao Ramos zorgden na negen minuten toch voor een gelijke stand. De meegereisde LIONS-supporters moesten tot de dertiende minuut wachten op de eerste voorsprong voor hun team, Joao Ramos schoot de 6-7 tegen de touwen. 
 
Het bleek erop en erover voor LIONS in de eerste helft, want de ploeg zou de voorsprong tot aan de rust niet meer uit handen geven. Luuk Hoiting hield zijn ploeg met uitstekende reddingen op de been en met name Joao Ramos, Joris Baart en Ivo Steins schoten met scherp. Met nog negen minuten op de klok werd het verschil voor het eerst drie, door de 9-12 van de hand van Serge Heijnen. Dit verschil zou stand houden tot aan de rust, zelfs in dubbel ondertal van LIONS wist Volendam niet meer dichterbij te kruipen. Er werd gerust bij een 14-17 stand.
 
In de eerste tien minuten na rust kwam LIONS pas goed los. Rudi Schenk was in het veld gekomen voor Luuk Hoiting en stopte meteen een aantal knappe ballen. De dekking stond in deze fase als een huis en het lukte LIONS om Volendam ver van de goal te houden. Na een klein kwartier was de voorsprong verdubbeld, 17-23, mede door drie goals van uitblinker Ivo Steins. 
 
Hierna werd LIONS wat slordiger in de afronding, waardoor Volendam toch weer wat kon inlopen, 22-25 met nog vijf minuten te spelen. 2.5 minuut voor tijd zou het verschil zelfs nog even twee worden door de 25-27 van Robin Jansen. Routinier Jasper Adams liet in de laatste minuten van de wedstrijd echter zijn klasse en koelbloedigheid zien en tilde met twee fraaie doelpunten het verschil weer naar 3, 26-29. Ook een tijdstraf voor Joao Ramos zou geen roet meer in het eten gooien, vlak voor tijd gooide Ivar Stavast de deur in het slot met zijn derde doelpunt. Eindstand 26-30. Grote man aan de kant van OCI-LIONS was aanvoerder Ivo Steins met negen doelpunten. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Ivo Steins 9, Jasper Adams 5, Ivar Stavast, Serge Heijnen, Joao Ramos en Joris Baart 3, Bram Versteegden en Lino Janssen 2.