OCI-LIONS koploper na tweede solide zege

OCI-LIONS koploper na tweede solide zege

Zaterdagavond 16 september stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma voor OCI-LIONS. Er werd afgereisd naar Antwerpen, waar Sasja (nog puntloos) wachtte. De rode kaart  voor Nuno Rebelo van vorige week bleef gelukkig zonder gevolgen.

De wedstrijd kende een chaotische start waarin LIONS meteen een aantal breaks tegen kreeg in de eerste  vijf minuten. Gelukkig was doelman Luuk Hoiting meteen goed bij de les en stopte hij maar liefst vier open kansen voor Sasja, waardoor een  vroege grote achterstand uitbleef. De mannen van Mark Schmetz herpakten zich hierna goed en kwamen snel terug in de wedstrijd.  LIONS komt op voorsprong en breidt deze uit tot  6-12. In het laatste deel van de eerste helft herpakt Sasja zich wat en komt terug tot op vier doelpunten. Er wordt gerust bij een stand van 14-18.

In de tweede helft bleef het gat van vier doelpunten lange tijd bestaan, totdat LIONS een tandje bijschakelde en het gat vergrootte naar  negen doelpunten, 21-30. Mark Schmetz wisselde in het laatste kwart van de wedstrijd flink door waardoor iedereen speeltijd kreeg en een goed gevoel kon overhouden aan de wedstrijd. De overwinning kwam ook na de wissels geen moment in gevaar en werd zelfs iets vergroot. Eindstand 25-35. 

Door deze overwinning komt OCI-LIONS nu als enige ploeg bovenaan te staan op basis van doelsaldo.  KRAS/Volendam en Achilles Bocholt zijn beide ook nog ongeslagen. Volgende week zaterdag staat er dus een kraker op het programma, dan komt Volendam op bezoek in Sittard.

Doelpunten LIONS: Nuno Rebelo 8, Kai Feldmann 7, Lino Janssen 5, Ivo Steins 3, Rob Schmeits, Ivar Stavast, Sverre Jansen, Joao Ramos, Bram Versteegden en Mario Bergen 2.