OCI-LIONS lijdt zure nederlaag in Hasselt

OCI-LIONS lijdt zure nederlaag in Hasselt

OCI-LIONS reisde zaterdagavond af naar Initia Hasselt dat momenteel een vijfde plek bezet in de BENE-League. Thuis was Hasselt echter nog ongeslagen. OCI-LIONS trad aan zonder Jeroen Roefs die nog steeds last heeft van een lichte hersenschudding.

OCI-LIONS kent een moeizame start, ook doordat de dekking aan Hasseltse dekking solide staat te verdedigen met een sterk keepende Vanbrabant erachter. Joao Ramos, Nuno Rebelo en Ivar Stavast weten te scoren, maar Hasselt stelt daar zes doelpunten tegenover, waarvan vier door Bart Köhlen. LIONS maakt aanvallend teveel afspeelfouten waardoor Hasselt veelvuldig de snelle tegenaanval kan spelen via onder andere Bart Köhlen. Na een klein kwartier spelen is de achterstand 10-4, maar door een dubbel tijdspel bij Hasselt kan LIONS door goals van Ivar Stavast, Kai Feldmann en Ivo Steins binnen enkele minuten terugkomen tot 10-7. Daarna breekt er echter weer een sterke periode voor Hasselt aan dat via Robyns (driemaal) en Cusumano uitloopt naar 14-9 na twintig minuten spelen. Mike Kusters is inmiddels in het veld gekomen voor Luuk Hoiting en hij zorgt er meteen met een drietal reddingen voor dat de achterstand niet meer groeit. Joao Ramos zorgt vijf minuten voor rust voor de 15-11, de aanval erop gevolgd door de 15-12 van Ivo Steins. Één minuut voor tijd komt er zelfs nog de aansluiting voor LIONS door doelpunt nummer drie en vier van Joao Ramos. Helaas zorgt Bart Köhlen er met zijn zevende treffer voor dat de ploegen met een tussenstand van 16-14.

In de eerste vier minuten na rust gaat LIONS door op de weg die het vlak voor rust was ingeslagen. Hasselt weet nog het eerste doelpunt te scoren, maar daarna volgen er goals van Ivar Stavast en tweemaal Nuno Rebelo. Er staat dan voor het eerst na de 2-2 weer een gelijke stand op de borden in de Alverberg. Nuno Rebelo is goed op schot in de tweede helft, na tien minuten zorgt hij voor de voorsprong voor OCI-LIONS, 19-20, Mike Kusters voorkomt de gelijkmaker met twee goede reddingen. In de minuten erna loopt LIONS geleidelijk aan uit naar een 21-23 tussenstand na een kwartier, Van Criekinge mag na een harde overtreding op Nuno Rebelo naar de tribune vertrekken met een rode kaart. Enkele minuten later zijn we echter weer terug bij af als Köhlen vanaf de hoek en Roelants de stand weer gelijk trekken tot 23-23; LIONS mist aanvallend te veel kansen. Met nog tien minuten op de klok heeft Hasselt weer de voorsprong genomen, 25-24, even later weer teniet gedaan door het zesde doelpunt van Nuno Rebelo. Met nog vijf minuten op de klok is het Hasselt dat toch de langste adem lijkt te hebben deze avond. Drie doelpunten op rij van Tom Robyns zorgen ervoor dat Hasselt met 29-26 leidt. Als Dylan Vossen dan ook nog de 30-26 scoort, lijkt het doek te vallen voor de ploeg van Mark Schmetz. Ivar Stavast doet nog wat terug met een doelpunt en een benutte penalty, 31-28, maar er is nog maar twee minuten te spelen. Met nog één minuut te spelen neemt Hasselt nog een time-out, waarna ze ook nog de 32-28 scoren en deur definitief in het slot gooien. Hasselt blijft ongeslagen in eigen huis, en OCI-LIONS lijdt een zure nederlaag en moet de koppositie voorlopig laten aan Achilles Bocholt.

Doelpunten OCI-LIONS: Ivar Stavast 8, Nuno Rebelo en Ivo Steins 6, Joao Ramos 4, Kai Feldmann, Bram Versteegden, Mario Bergen en Lino Janssen 1.