OCI-LIONS na monsterzege in Nijmegen naar kwartfinale beker

OCI-LIONS na monsterzege in Nijmegen naar kwartfinale beker


Na het verlies tegen Aalsmeer van afgelopen weekend kreeg OCI-LIONS in Nijmegen dinsdagavond de kans om de vieze nasmaak weg te spelen in de achtste finale om de Beker. Tegenstander was studentenploeg Ha-Stu, die uitkomt in de Tweede Divisie. 
 
Ondanks het grote kwaliteitsverschil begon OCI-LIONS met haar sterkste opstelling aan de wedstrijd. Lambert Schuurs fungeerde deze wedstrijd als hoofdcoach, Mark Schmetz zat de eerste van zijn drie bekerwedstrijden schorsing uit. Binnen tien minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld bij een 0-9 stand. Pas na elf minuten kon het Nijmeegse sportcentrum juichen toen Thomas Lokkart de eerste treffer voor Ha-Stu op zijn naam schreef. Hastu zou in totaal drie keer tot scoren komen in de eerste helft, LIONS stelde daar 25 goals tegenover. Rob Schmeits was het meest trefzeker met zes doelpunten.
 
In de tweede helft kwam de volledige wisselbank van LIONS in actie. Luca van Straaten, die voor rust ook al driemaal scoorde, had dit aantal goals na vijf minuten tweede helft al verdubbeld. Van 3-25 liep LIONS binnen een kwartier uit naar 7-40. Hoogtepunt was de vlieger van Bram Versteegden op aangeven van Luca van Straaten. Toch liet ook Ha-Stu zich zien in het laatste kwart van de wedstrijd. Binnen vijf minuten wisten de studenten vijfmaal tot scoren te komen, genoeg voor coach Lambert Schuurs om zijn ploeg even bij elkaar te roepen. In de laatste zeven minuten van de wedstrijd 'herpakte' LIONS zich en bracht na zestig minuten spelen haar totaal op 54. De vijftigste treffer kwam op naam van Lino Janssen, die hier door zijn collega's op de bank nog even vriendelijk op geattendeerd werd. Eindstand 13-54.
 
Doelpunten OCI-LIONS: Lino Janssen 8, Luca van Straaten en Serge Heijnen 7, Rob Schmeits en Bram Versteegden 6, Pieter Strauven en Ivo Steins 5, Kai Feldmann 4, Ivar Stavast 3, Jeroen Roefs, Joris Baart en Joao Ramos 1.