OCI-LIONS na slijtageslag ten onder in halve finale BENE-League Final4

 
Dit weekend wordt de eerste prijs van dit jaar uitgedeeld, de BENE-League Cup. OCI-LIONS speelde zaterdag in de halve finale tegen de nummer twee van de reguliere competitie, HC Visé BM. Met het plotselinge ontslag van coach Mark Schmetz afgelopen donderdag nog vers in het geheugen, is het de vraag of de jongens de knop om kunnen zetten en er dit weekend het uiterste uit kunnen halen. Roel Adams zal dit weekend als assistent-coach naast Lambert Schuurs fungeren. Ivar Stavast maakt ondanks een gebroken vinger deel uit van de selectie. 
 
OCI-LIONS kende een sterke eerste twintig minuten van de wedstrijd, het vuur spatte eraf en de dekking zag er solide uit. Aanvallend werden een paar open kansen gemist, maar desondanks bleef OCI-LIONS gelijke tred houden met Visé, mede dankzij drie treffers van Jasper Adams. Tien minuten voor de pauze was de stand 9-9, maar daarna sloeg het noodlot toe voor LIONS. Eerst waren er twee tijdstraffen, voor Ivar Stavast en Kai Feldmann, Visé liep via Hadzic en Rola uit naar 14-9 met nog drie minuten te spelen. Daarna kreeg Ivar Stavast een directe rode kaart na een overtreding op Cusumano, en om de misère compleet te maken mocht amper een minuut later ook Joao Ramos naar de tribune vertrekken na een vermeende klap in het gezicht bij landgenoot Carvalhais. Toch toonde de ploeg van Schuurs veerkracht en knokte zich in ondertal van 15-9 terug tot 15-11 met rust. 
 
Na rust bleken de mannen extra getergd door alle tegenslagen en werd er binnen drie minuten een gelijke stand gerealiseerd, 15-15. De rest van de tweede helft zouden beide ploegen in perfect evenwicht blijven, om beurten een voorsprong van een doelpunt nemend. Uitblinkers bij OCI-LIONS waren Joris Baart en Jasper Adams die beiden goed op schot waren in de tweede helft. Met nog 20 seconden op de klok was het Visé dat met 28-27 aan de leiding ging, maar Rob Schmeits maakte vanuit een ongelooflijk kleine hoek toch nog vlak voor tijd de gelijkmaker.  Tweemaal vijf minuten verlenging volgden. 
 
Ook na de eerste tien minuten verlenging bleven beide ploegen niets voor elkaar onder doen. Pieter Strauven was de grote man aan LIONS-zijde met drie doelpunten. Bij een stand van 33-33 was er dus nog een tweede verlenging van tweemaal vijf minuten nodig om een beslissing te forceren. 
 
In de eerste vijf minuten liep LIONS al snel achter de feiten aan door twee goals van een sterk spelende Carvalhais. Het enige LIONS-doelpunt in deze vijf minuten kwam wederom op naam van Pieter Strauven, ruststand 36-34. 
Twee minuten voor het laatste eindsignaal had LIONS de twee doelpunten achterstand nog niet weggepoetst, 39-37, en werd er overgegaan op één op één verdedigen. Toen Bello echter op anderhalve minuut voor tijd de 41-38 binnenschoot was de strijd wel gestreden. Pieter Strauven maakte er nog 41-39 van, maar het laatste doelpunt zou voor Visé zijn. Eindstand 42-39. 
 
Onze mannen gingen strijdend ten onder en verdienen ons diepe respect. Na alle klappen van de afgelopen dagen én de twee rode kaarten in deze wedstrijd, hielden de jongens hun hoofd omhoog. Gesteund door een fanatieke aanhang. Morgen volgt nog de strijd om de derde plek tegen Aalsmeer.
 
Doelpunten OCI-LIONS: Jasper Adams 9, Pieter Strauven en Joris Baart 8, Rob Schmeits 5, Ivo Steins 3, Serge Heijnen 2, Lino Janssen, Ivar Stavast, Joao Ramos en Bram Versteegden 1.