OCI-LIONS naar finale BENE-League na klinkende winst op Hasselt

OCI-LIONS naar finale BENE-League na klinkende winst op Hasselt

In de tweede halve eindstrijd van de Final4 troffen OCI-LIONS en Initia Hasselt elkaar, respectievelijk de nummer twee en drie van de competitie. Gedurende het seizoen wist Initia Hasselt zowel uit als thuis te winnen van de ploeg uit Sittard-Geleen. De prijzen worden echter pas dit weekend verdeeld.
 
Hasselt begint sterk aan de wedstrijd en heeft via driemaal Bart Köhlen en één keer Tom Robyns na vijf minuten een nipte voorsprong, 3-4. Voor OCI-LIONS zijn de Portugezen Rebelo en Ramos trefzeker. Hasselt neemt daarna het initiatief en loopt uit naar 4-8 na tien minuten spelen. Met name Bart Köhlen is op dreef met twee benutte strafworpen en een goal vanaf de rechterhoek. Na een kwartier is het verschil nog steeds vier, ook dankzij een goed keepende Jelle Vonckx in het Hasseltse doel. Na twintig minuten lijkt het lek boven bij OCI-LIONS en de ploeg van Mark Schmetz komt via 11-14 drie minuten voor tijd weer op gelijke hoogte, 15-15. Joao Ramos schiet vanuit alle posities raak en drijft de dekking van Hasselt tot wanhoop. Het blijkt erop en erover voor OCI-LIONS, want ook de laatste twee doelpunten van de eerste helft zijn voor de Nederlanders. De ploegen gaan rusten bij een stand van 17-15.
 
Na rust gaat OCI-LIONS verder waar het gebleven was, Initia Hasselt lijkt een totale black-out te hebben. In de eerste zes minuten weet de ploeg van Korneel Douven maar eenmaal te scoren via Bart Köhlen, LIONS stelt daar zes doelpunten tegenover, 23-16. Via Köhlen en Van Criekinge kruipt Hasselt dan weer dichterbij, maar drie doelpunten op rij van LIONS doen alles weer teniet. Met nog een kwartier spelen is de stand 26-19 en heeft Hasselt zich nog niet kunnen herpakken. Ramos blijft onafgebroken scoren, net als Bart Köhlen namens Hasselt, waardoor het verschil rond de zes doelpunten blijft hangen. Met nog vijf minuten te spelen is de stand 31-25 en gaat Hasselt alles of niets spelen door mandekking te geven aan de twee Portugezen van OCI-LIONS. Het mag echter niet meer baten, de overwinning voor OCI-LIONS is zo goed als binnen. Hasselt komt niet meer dichterbij in de laatste vijf minuten en ziet OCI-LIONS uiteindelijk winnen met 34-27. Topscoorder voor Hasselt werd Bart Köhlen met twaalf doelpunten, Joao Ramos werd overall topscoorder met vijftien(!) treffers. 
 
De winst van OCI-LIONS betekent een replay van de finale van vorig seizoen: Morgen om 16.00u zal Achilles Bocholt het opnemen tegen OCI-LIONS. Om 13.30 zullen Initia Hasselt en Fiqas Aalsmeer spelen om de derde plek. 
 
OCI-LIONS:
Mike Kusters, Luuk Hoiting, Rob Schmeits (5), Luca van Straaten, Thomas Dekker, Kai Feldmann, Lino Janssen (1), Jeroen Roefs, Ivo Steins (1), Nuno Rebelo (3), Roel Adams, Ivar Stavast (6), Sverre Jansen, Joao Ramos (15), Bram Versteegden, Mario Bergen (3).
 
Initia Hasselt:
Brent Haesevoets, Brecht Vanbrabant, Jelle Vonckx, Cedric Barthels, Tim Houbrechts (1), Adrien Cusumano, Niels Kelchermans, Andrei Buciuman, Ruben Roelants (2), Tom Robyns (7), Bram van der Goten, Bart Köhlen (12), Robbert Bogaerts (1), Brian Meulders, Mattias van Criekinge (4), Dylan Vossen.