OCI-LIONS neemt pas in tweede helft afstand van Sporting Nelo

OCI-LIONS neemt pas in tweede helft afstand van Sporting Nelo

 
Zaterdagavond stond in de Dommelhof in Neerpelt alweer de zestiende speelronde van de BENE-League op het programma. Na de belangrijke overwinning tegen provinciegenoot BEVO HC van afgelopen week, was het voor OCI-LIONS zaak om tegen Sporting Nelo de goede lijn door te trekken. Sporting Nelo maakt ondanks de huidige zevende plek nog goede kans de Final4 te bereiken. De achterstand op nummer vier Aalsmeer bedroeg voorafgaand aan deze wedstrijd slechts twee punten. OCI-LIONS kon op volle oorlogssterkte aantreden waar Sporting Nelo haar topschutter Ephrahim Jerry moest missen. 
 
Het duurde maar liefst zes minuten voordat de supporters het eerste doelpunt konden verwelkomen. Ivar Stavast bracht OCI-LIONS op 0-1. Vanaf het eerste fluitsignaal speelden zowel OCI-LIONS als Sporting Nelo met het spreekwoordelijke mes in de sokken. Beide dekkingen (offensief bij LIONS en 6-0 bij Nelo) lieten weinig toe en de scheidsrechters voelden zich genoodzaakt al in de tweede minuut de eerste gele kaart uit te delen. De tijdstraffen leken zo af en toe talrijker dan het aantal doelpunten in de wedstrijd, na een kwartier waren beide ploegen pas driemaal tot scoren gekomen. 
 
Mede door de vele tijdstraffen (5 voor OCI-LIONS in de eerste helft) kwam de ploeg van Mark Schmetz geen moment echt goed in haar spel. Na twintig minuten leek LIONS bij de 3-6 van Jasper Adams eindelijk afstand te gaan nemen, maar de tweede tijdstraf voor Ivo Steins gooide roet in het eten. Nelo kwam via twee benutte strafworpen van uitblinker Denert weer terug tot 7-7 en nam meteen daarna zelfs brutaal de voorsprong dankzij een doelpunt van Schröder. LIONS kwam via een strafworp van Steins en een mooie goal van Luca van Straaten weer op voorsprong, maar David Denert bepaalde in de laatste minuut de ruststand op 9-9. 
 
In de tweede helft wisten beide teams wel vanaf het begin het net te vinden. LIONS scoorde zelfs in de eerste vier minuten meer doelpunten dan in het hele eerste kwart van de wedstrijd. Na vijf minuten nam Nelo-coach Vlijm al een time-out bij een stand van 10-14 en maar liefst vijf LIONS-doelpunten op rij. Doelman Rudi Schenk had een belangrijk aandeel in de voorsprong gezien zijn sterke reddingen die zijn teamgenoten vleugels leken te geven. 
 
Waar LIONS in de eerste helft de grootste moeite had door de stugge Neerpeltse 6-0 dekking te breken, werd er in de tweede helft binnen twintig minuten maar liefst dertien gescoord. Van 12-16 liep LIONS uit naar 12-22, een periode van dertien minuten waarin Nelo geen enkele keer tot scoren wist te komen. In de laatste zeven minuten kreeg de wisselbank van LIONS ook haar speelminuten. Beide ploegen zouden nog driemaal tot scoren komen, met de buzzerbeater van Pieter Strauven als hoogtepunt. De jonge Belg bepaalde na zestig minuten handbal de eindstand op 15-25. 
 
In een wedstrijd met twee verschillende gezichten sleept OCI-LIONS uiteindelijk door een sterke tweede helft de punten uit het vuur. De voorsprong op nummer drie BEVO blijft vier punten na de thuiswinst voor de Panningse ploeg tegen laagvlieger Sasja HC. Volgende week komt Greenpark/Aalsmeer op bezoek in de Stadssporthal.
 
Doelpunten OCI-LIONS: Ivar Stavast 7, Ivo Steins en Jasper Adams 4, Luca van Straaten, Joris Baart, Serge Heijnen en Rob Schmeits 2, Joao Ramos en Pieter Strauven 1. 

 

Foto's: FotoReza 

OCI-LIONS vs Sporting Nelo