OCI-LIONS plaatst zich op slotdag voor Final4!

OCI-LIONS plaatst zich op slotdag voor Final4!

In de laatste speelronde van de BENE-League moest het dan uiteindelijk gebeuren. OCI-LIONS had nog minimaal één punt nodig in de thuiswedstrijd tegen Sporting Nelo. De ploeg uit Neerpelt had echter al via social media duidelijk gemaakt dat hun huid duur verkocht zou worden. 
 
OCI-LIONS begon voortvarend aan de wedstrijd maar ook Nelo had een goede start. Twee goals van Rob Schmeits zorgden voor de 4-2 stand na zes minuten, maar daarna gooide doelman Thijs van Leeuwen roet in het eten. Met enkele geweldige reddingen zorgde hij ervoor dat zijn ploeg via Marco Vernooy na tien minuten gelijk wist te komen, 4-4, en Vernooy en Jerry zorgden zelfs voor een brutale 5-8 voorsprong voor Nelo na dertien minuten. De twee oud LIONS-spelers vormden een ware plaag in de eerste helft want na twintig minuten was het verschil door wederom goals van Vernooy nog steeds drie doelpunten, 8-11. OCI-LIONS had in deze eerste twintig minuten zichtbaar moeite met de 6-0 dekking van de Belgen en er werd te veel door het midden gespeeld, waar geen ruimte was. In de laatste tien minuten voor rust stond Joao Ramos op aan LIONS-zijde, hij zorgde samen met Ivo Steins voor een gelijke stand na 25 minuten, 12-12. In de laatste twee minuten nam LIONS aan de hand van Ramos en Steins zelfs een drie punten voorsprong, 12-15, maar Jerry zorgde met het laatste doelpunt van de eerste helft voor de 13-15 ruststand. 
 
In de eerste tien minuten na rust kende OCI-LIONS een zwakkere periode waarin Nelo weer de aansluiting kon vinden via Vernooy, 18-17. Na deze eerste tien minuten herpakte LIONS zich weer en kwam de ploeg via de twee Portugezen en Bram Versteegden op 22-19. Luuk Hoiting ondersteunde zijn team met een drietal belangrijke stops, en Ivar Stavast scoorde daarop de 23-19. Op zeven minuten voor het einde kreeg Ivo Steins nog een tijdstraf waar Vernooy van profiteerde door de 23-20 vanaf 7 meter binnen te schieten. Vijf minuten voor tijd is het echter topscoorder Joao Ramos die het verschil weer naar vier doelpunten tilt, en de buit is dan zo goed als binnen. In de laatste vijf minuten pikken Nuno Rebelo en Bram Versteegden nog een doelpuntje mee en stopt Luuk Hoiting nog op spectaculaire manier een open doelkans. De eindstand wordt bepaald op 26-22!
 
Met deze winst klimt OCI-LIONS naar de tweede plek en is deelname aan het Final4 weekend volgende week in Den Bosch veiliggesteld! Man of the Match werd Joao Ramos met elf doelpunten.
 
Joao Ramos 11, Nuno Rebelo 4, Ivar Stavast en Ivo Steins 3, Rob Schmeits en Bram Versteegden 2, Mario Bergen en Lino Janssen 1

Foto's: FotoRezaOCI-LIONS/ Sporting Nelo

Foto's: Jos Joosten OCI LIONS / Sporting Nelo