OCI-LIONS schiet tekort in Hongaarse Tatabanya

OCI-LIONS schiet tekort in Hongaarse Tatabanya

 
Op zondag speelde OCI-LIONS in het Hongaarse Tatabanya de eerste van twee wedstrijden voor een plek in de groepsfase van de EHF Cup. In een uitverkochte hal traden de man van Schmetz en Schuurs aan tegen de 'beren' van Tatabanya.
 
In de eerste tien minuten bood OCI-LIONS uitstekend partij, na tien minuten stond er zelfs een 3-5 tussenstand op de borden na een benutte break van Rob Schmeits. Tatabanya had even tijd nodig zich aan te passen aan de offensieve dekking, maar na een kwartier trokken zij de stand toch gelijk tot 5-5. Toen ging het opeens snel. Mede door enkele tijdstraffen aan LIONS-zijde kon Tatabanya binnen vijf minuten uitlopen naar 9-5. 
 
LIONS bleef zich echter dapper weren en kwam via Jasper Adams en een break van Lino Janssen weer terug tot 10-8 met nog vijf minuten te spelen in het eerste bedrijf. Tatabanya beschikt echter over een uitstekende doelman die eigenhandig belette dat LIONS weer echt aansluiting kon vinden. Ook Luuk Hoiting toonde zijn klasse met een geweldige save, maar hij kon niet voorkomen dat Tatabanya voor rust toch nog uit kon lopen naar 14-9. 
 
In de tweede helft kon OCI-LIONS in het begin wederom goed meekomen, Joris Baart en Joao Ramos zorgden voor een tussenstand van 16-11 na 7,5 minuut. Het aanvalsspel van LIONS werd echter steeds gehaaster en hierdoor minder secuur, waar Tatabanya meedogenloos mee afrekende, 20-11 na tien minuten. De wedstrijd was op dit moment al gespeeld natuurlijk, en het werd vooral een kwestie van de schade beperken. 
 
In het laatste kwartier van de wedstrijd waren het alleen nog Joao Ramos en Jasper Adams die beiden nog enkele malen het Hongaarse net wisten te vinden. Er werden echter ook nog een groot aantal open kansen gemist, waardoor LIONS nooit meer echt dichterbij kon kruipen. Vijf minuten voor tijd was het verschil tien geworden, 27-17, een verschil waar men zich voorafgaand misschien niet eens voor geschaamd had. In de laatste vijf minuten kwam alleen Ivo Steins nog tot scoren voor OCI-LIONS en tilde Tatabanya de stand uiteindelijk naar 31-18 vlak voor het eindsignaal. 
 
Een duidelijk verlies, tegen een ploeg die pas in de tweede helft echt gas leek te geven, maar overall zeker de betere was. Door het aanzienlijke aantal gemiste kansen bleef echter toch een beetje het gevoel hangen dat er meer in had gezeten vanmiddag, in ieder geval een verlies met minder grote cijfers. Volgende week zondag mag de ploeg van Mark Schmetz het Europese avontuur afsluiten in Sittard, met hopelijk een goede tweede wedstrijd tegen Tatabanya. Daarna kunnen alle pijlen weer gericht worden op de BENE-League. 
 
Scores OCI-LIONS: Joao Ramos 5, Joris Baart en Jasper Adams 4, Lino Janssen en Rob Schmeits 2, Ivo Steins 1.