OCI-LIONS sluit Europese seizoen waardig af

OCI-LIONS sluit Europese seizoen waardig af


Na het ruime verlies van vorige week in Tatabanya, was deelname aan de groepsfase van de EHF Cup zo goed als onhaalbaar voor OCI-LIONS. Toch wilde de ploeg voor eigen publiek het Europese avontuur natuurlijk met een goede wedstrijd afsluiten.

Net als in Hongarije kende OCI-LIONS een goede start. Verdedigend zag het er goed uit en in de aanval zorgden twee goals van Ivar Stavast en scores van Ivo Steins en Joao Ramos ervoor dat LIONS bij de Hongaren bleef. Halverwege de eerste helft was de stand 5-5. Hierna was het steeds Tatabanya dat een kleine voorsprong nam, maar het verschil werd nooit groter dan twee doelpunten. Jasper Adams was in deze fase belangrijk voor zijn team, hij zorgde er met drie doelpunten voor dat LIONS bleef aanhaken. Vlak voor rust zorgde Luca van Straaten voor de 11-11, kort daarna zelfs gevolgd door de 12-11 van Jeroen Roefs. Het laatste doelpunt van de eerste helft was voor Tatabanya, waardoor er gerust werd bij een stand van 12-12.

Na rust ging LIONS nog wat offensiever verdedigen dan in de eerste helft, iets waar de Hongaren grote moeite mee hadden. Via een sterk spelende Ivo Steins en twee doelpunten van Bram Versteegden nam LIONS meteen na rust brutaal de voorsprong, 15-13. De Hongaren kwamen terug tot 15-15, maar wederom schakelde LIONS een tandje bij en Joao Ramos en Serge Heijnen zorgden weer voor een gaatje van twee. In het laatste kwartier was er steeds een kleine voorsprong voor de Sittardse ploeg, maar Tatabanya was duidelijk niet gekomen om cadeautjes uit te delen. Luuk Hoiting met twee gestopte strafworpen en aanvoerder Steins waren belangrijk in de laatste tien minuten. Steins schoot vlak voor tijd de 27-26 binnen namens LIONS, maar helaas kwam daar nog een Hongaarse break overheen en was het Vujovic die de eindstand bepaalde op 27-27. Ivo Steins werd uitgeroepen tot Man of the Match aan de zijde van OCI-LIONS.

Een sterke wedstrijd van OCI-LIONS dat zowel aanvallend als verdedigend de zaakjes prima op orde had vandaag tegen de nummer drie uit de Hongaarse competitie. Een waardige afsluiting van een mooi Europees seizoen. Komende dinsdag staat alweer de dagelijkse realiteit van de BENE-League voor de deur in de vorm Quintus, de hekkensluiter van de competitie.

Scores OCI-LIONS: Ivo Steins 7, Jasper Adams 4, Ivar Stavast en Joao Ramos 3, Luca Van Straaten, Bram Versteegden en Serge Heijnen 2, Jeroen Roefs, Rob Schmeits, Kai Feldmann en Joris Baart 1.

Foto's: FotoReza
OCI-LIONS vs Tatabanya

Foto's: Jos Joosten
OCI-LIONS / Tatabanya (2)

Foto's: Rob Creemers
OCI-LIONS / Tatabanya (3)