OCI-LIONS strijdend ten onder tegen Achilles Bocholt

OCI-LIONS strijdend ten onder tegen Achilles Bocholt


In de heenwedstrijd was OCI-LIONS de eerste ploeg die Achilles Bocholt een puntje afsnoepte. In Bocholt werd het 31-31. Deze zaterdag zou OCI-LIONS weer voor een stunt kunnen zorgen, maar dan moest wel alles kloppen. 
 
In de eerste tien minuten werd al snel duidelijk dat OCI-LIONS zich vanavond geen enkel foutje kon permitteren. Bocholt was vanaf het eerste fluitsignaal messcherp en strafte balverlies of technische fouten van LIONS keihard af. Na zeven minuten was er een gat van vier doelpunten geslagen, 2-6, en liep LIONS al achter de feiten aan. Verdedigend zag het er nog niet als vanouds uit en aanvallend werden een aantal open kansen om zeep geholpen.
 
Bocholt had met Damian Kedziora, Serge Spooren en Wout Winters aanvallend wel de benodigde scherpte. Na twintig minuten leek LIONS zich enigszins te herpakken, met name Joris Baart en Ivar Stavast wisten makkelijker het net te vinden. Toch kreeg de offensieve LIONS-dekking geen vat op de watervlugge Spooren en Winters, die geregeld door de defensie sneden. Met rust was het verschil weer opgelopen tot zes doelpunten, 13-19.
 
In de tweede helft bracht Bocholt-coach Lenders ook de andere Kedziora in het veld, Bartosz, die nam meteen drie doelpunten voor zijn rekening in de eerste vijf minuten. Bij een 15-23 tussenstand leek LIONS al dood en begraven voordat de tweede helft goed en wel begonnen was. Echter, onder aanvoering van de in het veld gekomen Pieter Strauven en routinier Jasper Adams rechtte LIONS toch weer de rug. Met vier doelpunten in vier minuten werd de achterstand teruggebracht naar 21-24 na negen minuten, het geloof was weer helemaal terug. 
 
Dichter dan drie doelpunten laat Bocholt LIONS helaas niet naderen. De gebroeders Kedziora blijven ongenaakbaar en LIONS springt aanvallend soms nog te slordig om met de kansen. Vijf minuten voor tijd leek het dan toch nog de goede kant op te vallen voor LIONS, als Joris Baart na Bocholts balverlies de 29-30 binnenschiet. De twee aanvallen daarop werd echter balverlies geleden waardoor Bocholt in de laatste minuten toch weer uit kon lopen naar 29-34. Een wederom sterk spelende Luca van Straaten bepaalde uiteindelijk de eindstand op 30-34.
 
Geen makkelijk verlies, maar gelukkig wel een verlies dat zeker gezien de tweede helft perspectief biedt voor de komende wedstrijden. In de drie resterende wedstrijden speelt LIONS tegen de onderste drie ploegen in de BENE-League en heeft het alle kans om op eigen kracht het ticket voor de Final4 veilig te stellen. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Joris Baart 8, Pieter Strauven en Jasper Adams 5, Ivar Stavast 4, Ivo Steins 3, Luca van Straaten 2, Serge Heijnen, Joao Ramos en Lino Janssen 1.

 

Foto's: FotoReza en Jos Joosten 

OCI-LIONS vs Achilles Bocholt