OCI-LIONS talenten verkopen huid duur tegen Houten

OCI-LIONS talenten verkopen huid duur tegen Houten

De talenten van OCI-LIONS speelden op zondag 4 maart hun laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie. Tegenstander was Houten, dat bij winst het kampioenschap in de Eredivisie zou binnenhalen. Bij OCI-LIONS ontbraken routiniers Alan van de Wall en Bjorn Marquardt.

De jongere spelers verweerden zich prima, en speelden zonder druk . Dit resulteerde in een 4-2 voorsprong na acht minuten, maar Houten wist de stand in de elfde minuut weer gelijk te trekken tot 5-5. De dekking van de talenten stond over het algemeen prima, maar op de afstandsschoten van met name van Jarn van Gool, had men geen antwoord. Na een klein kwartier spelen had Houten een klein gaatje geslagen, 5-7, en nam Bart Hofmeyer zijn eerste time-out. Deze pakte goed uit en de talenten kwamen in de negentiende minuut weer op gelijke hoogte, 8-8. Tot zes minuten voor tijd was het vervolgens stuivertje wisselen, met scores om en om. In de laatste vijf minuten was het echter toch Houten dat weer een gaatje sloeg naar de 13-16 ruststand.

In de tweede helft hield het verschil van drie doelpunten lang stand, na een kwartier scoorde een sterk spelende Tim Roefs de 17-20. In de vijf minuten die volgden kregen de talenten meermaals de kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar alle kansen werden gemist, ook dankzij een sterk keepende Voogt van Houten. In de twintigste minuut wist wederom Tim Roefs er met een benutte break 19-21 van te maken, en alle hoop was terug bij de talenten. Gesteund door het publiek gingen ze op jacht naar de gelijkmaker. Anderhalve minuut voor tijd scoorde een oplettende Tristen Boiten eindelijk de aansluitingstreffer, 24-25,  Houten hield echter het hoofd koel en nam de laatste twee doelpunten voor haar rekening. De eindstand van 24-27 betekende het kampioenschap voor Houten, De talenten feliciteerden de kersverse kampioen met een mooi bloemetje en mochten terugkijken op een sterke wedstrijd waarin veerkracht werd getoond. Volgende week in Waalwijk staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma tegen Tachos.