OCI-LIONS verliest eerste wedstrijd LHD tegen sterke Russen

OCI-LIONS verliest eerste wedstrijd LHD tegen sterke Russen

De eerste poulewedstrijd voor OCI-LIONS op de Limburgse Handbal Dagen was meteen een pittige. De ploeg van Mark Schmetz mocht aantreden tegen HC Zarya Kaspiya Astrakhan uit Rusland met een gemiddelde lengte 1.95m. OCI-LIONS moest aanvoerder Ivo Steins missen, hij is geselecteerd voor Oranje.

De start van de wedstrijd is voor Astrakhan, dat meteen duidelijk maakt dat het hier niet gekomen is om vrienden te maken. Na een kleine tien minuten is de stand al 2-7, alleen Ivar Stavast en Lino Janssen hebben dan weten te scoren voor LIONS. Aanvallend heeft LIONS grote moeite door de stugge dekking heen te komen, en van afstand over de Russische muur heen schieten lijkt ook geen succesvol recept. Met het inbrengen van Nuno Rebelo komen er wat meer LIONS goals op het scorebord, maar ook hij kan niet voorkomen dat de achterstand groter wordt, 8-17 na 25 minuten. Daarbij moet gezegd worden dat de keeper van Astrakhan een geweldige wedstrijd keept. LIONS krijgt in de laatste vijf minuten iets meer grip op het snelle Russische aanvalsspel, waardoor Luuk Hoiting een paar reddingen kan bijschrijven en Joao Ramos en Jeroen Roefs de achterstand iets kunnen verkleinen naar 10-17 met rust.

OCI-LIONS begint de tweede helft sterker dan de eerste, met name verdedigend. Na vijf minuten is de stand 13-19. De individuele kracht aan Russische kant is echter te groot af en toe, en ook de keeper blijkt af en toe een onneembare vesting. Van 14-20 na zeven minuten loopt Astrakhan snel uit naar 16-24 na een kwartier. Jordi Govaarts is in het doel gekomen voor Luuk Hoiting, maar ondanks enkele knappe reddingen loopt Astrakhan steeds iets verder uit, 17-26 na twintig minuten. Met nog zeven minuten op de klok neemt Mark Schmetz een time-out, zijn ploeg is dan mede door twee doelpunten op rij van Jeroen Roefs teruggekomen tot 20-27. In de laatste vijf minuten krijgt ook de wisselbank speeltijd bij OCI-LIONS en scoren de Russen nog enkele mooie doelpunten. Aan het verschil verandert echter niet meer veel, OCI-LIONS verliest de wedstrijd met 24-31. Na een desastreuze eerste helft weet OCI-LIONS in de tweede helft wat beter partij te geven en de schade te beperken. De twee andere ploegen in Poule B, Benidorm en Halden, speelden met 33-33 gelijk.

Doelpunten OCI-LIONS: Ivar Stavast en Jeroen Roefs 4, Kai Feldmann, Nuno Rebelo en Joao Ramos 3, Mario Bergen 2, Bram Versteegden, Thomas Dekker, Sverre Jansen, Lino Janssen en Rob Schmeits 1.