OCI-LIONS verplettert BEVO HC in Limburgse derby

OCI-LIONS verplettert BEVO HC in Limburgse derby

 
Een volle Stadssporthal was zaterdagavond het decor voor de enige echte Limburgse derby in de BENE-League. OCI-LIONS, derde op de ranglijst, ontving Herpertz/BEVO HC dat met twee punten minder de vierde plek bezet. Bij winst zou LIONS een belangrijke stap richting de Final4 kunnen zetten. Bij BEVO ontbraken sleutelspelers Colman en Polman met blessures. OCI-LIONS kon naast de steun van de eigen Fanclub genieten van zestig minuten hartstochtelijke aanmoedigingen van het Onder 11 elftal van Fortuna Sittard. 
 
Al heel snel werd duidelijk dat BEVO met name aanvallend zeer gehavend was. OCI-LIONS walste er vanaf het eerste moment overheen en na een kwartier stond er al een 11-2 tussenstand op de borden. BEVO coach Jo Smeets besloot na een time out zijn doelman aanvallend te wisselen voor een extra veldspeler om meer druk te creëren. Dit pakte echter volledig averechts uit, BEVO verloor voorin veelvuldig de bal en LIONS kon in een leeg doel maar liefst vier keer op rij scoren. De mooiste was van de hand van Joao Ramos die praktisch vanaf de eigen cirkel uit stilstand de bal met een boog over doelman Van den Beucken heen werkte.
 
Na twintig minuten had BEVO pas vier keer weten te scoren, LIONS had er toen al 15 in het netje liggen. LIONS combineerde er aanvallend lustig op los en kwam via een mooi uitgespeelde aanval met als eindstation Joris Baart zelfs op 18-4. BEVO deed in de laatste minuten nog iets terug via Augustinus en Van Berlo, maar bij een ruststand van 20-6 deed de tweede helft er natuurlijk eigenlijk al niet meer toe. Frappant detail: Joao Ramos scoorde in zijn eentje vaker (7 keer) dan alle BEVO-spelers samen in de eerste helft.
 
De tweede helft had achteraf misschien beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Hoogtepunten waren enkele fraaie individuele acties van jongeling Pieter Strauven, en een ouderwets frivool spelende Ivar Stavast. Dieptepunt was de rode kaart voor Joao Ramos, die na een overtreding op Niels Poot op de volle tribune moest plaatsnemen. BEVO kwam meer tot scoren, maar dat kwam waarschijnlijk ook omdat LIONS de teugels af en toe iets liet vieren. Na zestig minuten handbal stonden er dubbele cijfers op het scorebord, 34-17, en droop BEVO HC met gebogen hoofden af. 
 
Aanvoerder Ivo Steins werd uitgeroepen tot Man of the Match, Joao Ramos werd ondanks zijn rode kaart na tien minuten in de tweede helft topscorer met negen doelpunten. Volgende week staat voor OCI-LIONS een lastige uitwedstrijd in Neerpelt op het programma tegen Sporting Nelo. 
 
Scores OCI-LIONS: Joao Ramos 9, Ivar Stavast 6, Ivo Steins 5, Rob Schmeits, Joris Baart en Pieter Strauven 3, Jasper Adams en Lino Janssen 2, Luca van Straaten 1.
 

Foto's: FotoReza en Rob Creemers 

OCI-LIONS vs BEVO