OCI-LIONS verpulvert Hurry Up

OCI-LIONS verpulvert Hurry Up

De opdracht voor de mannen van Schmetz was duidelijk voorafgaand aan de doordeweekse wedstrijd tegen Hurry Up: twee punten in Sittard houden. Bij winst vanavond en verlies van Aalsmeer in Visé zou LIONS de derde plek over kunnen nemen van de Noord-Hollanders.
 
In de eerste helft kon Hurry Up alleen de eerste tien minuten bijblijven via Suelman en Jaspers. Bij OCI-LIONS waren Joao Ramos en Ivo Steins beide tweemaal trefzeker, 6-6. De Sittardse ploeg liet daarna zien dat de weg naar boven ingeslagen is door snel een gat van vier doelpunten te slaan, 12-8 na twintig minuten. De ploeg oogde scherp en gretig in deze fase, Ivar Stavast passte liggend op de eigen helft van het veld naar Luca van Straaten die feilloos afrondde en voor een voorsprong van vijf doelpunten zorgde. Bij Hurry Up kon eigenlijk alleen linkerhoek René Jasper het niveau bijbenen deze wedstrijd, hij scoorde in de eerste helft maar liefst zesmaal. Hij kon echter niet voorkomen dat OCI-LIONS met een 18-13 voorsprong de kleedkamer opzocht.
 
Na tien minuten in de tweede helft werd het klasseverschil pas echt goed zichtbaar. Vanaf 24-18 liep LIONS binnen zeven minuten uit naar 29-20, er werd vijfmaal op rij gescoord zonder tegendoelpunt. Een ziedend schot van een ontketende Jasper Adams en een mooie lob van Lino Janssen vormden de hoogtepunten in deze fase. Hurry Up liep tegen enkele tijdstraffen op en wisselde dan iedere keer doelman Sega voor een extra veldspeler. Dit ging echter keer op keer mis; LIONS scoorde maar liefst vijf goals in een leeg doel. Vijf minuten voor tijd was de voorsprong gegroeid naar twaalf doelpunten, 35-23. Grote man aan LIONS-zijde in de tweede helft was Jasper Adams met zeven doelpunten. De eindstand werd uiteindelijk door Ronald Suelman bepaald op 38-26. Man of the Match werd aanvoerder Ivo Steins, René Jaspers mocht namens Hurry Up het Chocotelegram in ontvangst nemen.
 
Doelpunten OCI-LIONS: Ivo Steins 8, Jasper Adams 7, Joao Ramos 5, Lino Janssen 4, Joris Baart en Luca van Straaten 3, Ivar Stavast, Rob Schmeits en Serge Heijnen 2, Jeroen Roefs en Kai Feldmann 1. 
 
Foto's: Jos Joosten, FotoReza en Rob Creemers

OCI-LIONS vs Hurry Up