OCI-LIONS verzuimt om Alpla Hard over de knie te leggen

OCI-LIONS verzuimt om Alpla Hard over de knie te leggen

 
Zaterdagavond speelde OCI-LIONS de eerste wedstrijd in het Europese tweeluik met Alpla Hard uit Oostenrijk. De Oostenrijkers traden gehavend aan in Sittard, wat perspectief bood voor een goed resultaat voor LIONS. 
 
LIONS begon gretig aan de wedstrijd en pakte in de eerste tien minuten snel een voorsprong van twee doelpunten. Alpla Hard kon echter bijblijven door enkele lucky goals, waardoor de stand 6-4 werd. Na tien minuten begonnen er foutjes in het spel van LIONS te sluipen, en Alpa, wat niet eens zo goed speelde, toonde zich wel effectief in de afronding. Na twintig minuten hadden de Oostenrijkers een gaatje van twee doelpunten geslagen (7-9) en konden ze veel beter dealen met de offensieve dekking die LIONS hanteerde. In de 22e minuut kwam LIONS dan toch weer langszij door een doelpunt van Joao Ramos, maar de voorsprong bleef uit. Pas in de laatste minuten voor rust zorgde Joris Baart voor de 12-11, maar een strafworp voor Hard vlak voor rust zorgde voor een gelijke ruststand. 
 
Na rust kreeg LIONS meermalen de kans om de Oostenrijkers op achterstand te zetten, maar er werden wederom schrikbarend veel open kansen gemist. Hard bleef constant spelen, en hoewel de Oostenrijkers minder kansen creëerden, werden deze wel koelbloedig afgemaakt. De wanhoop sloop langzaam in de ploeg van Schmetz, en Hard profiteerde door na een kwartier de 15-18 binnen te schieten. In het laatste kwartier van de wedstrijd toonde LIONS toch weer veerkracht, en ondanks dat er nog steeds kansen werden gemist, maakte aanvoerder Ivo Steins in de 18e minuut de 19-19.
 
LIONS kwam zelfs via een mooie lob van Lino Janssen nog even op voorsprong, maar balverlies en twee snelle breaks van Hard zorgden binnen no-time weer voor 20-22. Wederom nam aanvoerder Steins zijn team op sleeptouw door een paar minuten voor tijd een belangrijke strafworp te benutten en weer voor aansluiting te zorgen. Joris Baart zorgde daarna met een ziedend schot in de kruising voor de gelijkmaker. Even leek LIONS de wedstrijd alsnog winnend te gaan afsluiten toen Ramos door de dekking sneed en de 23-22 binnenschoot. Hard had echter het laatste woord en zorgde er in de laatste minuut voor dat deze wedstrijd geen winnaar zou krijgen. 
 
Aanvoerder Ivo Steins werd uitgeroepen tot Man of the Match aan LIONS-zijde, in een wedstrijd waar veel meer ingezeten had. LIONS had vandaag alle kans om de Oostenrijkers met een pak slaag naar huis te sturen, maar met negen gemiste open kansen zat dat er vandaag gewoon niet in. Volgende week zaterdag in Hard ligt alles dus nog helemaal open, en zal LIONS met name scherper moeten zijn in de afronding om de derde ronde van de EHF Cup te bereiken. 
 
Scores OCI-LIONS: Ivo Steins 6, Joris Baart en Joao Ramos 5, Rob Schmeits en Jasper Adams 2, Luca van Straaten, Kai Feldmann en Lino Janssen 1
 
Foto's: FotoReza
LIONS vs Alpla Hard