OCI-LIONS wint Pirates Cup in Duitse Leichlingen

OCI-LIONS wint Pirates Cup in Duitse Leichlingen

In het weekend van 11 en 12 augustus reisde OCI-LIONS af naar het Duitse Leichlingen waar men deelnam aan de Pirates Cup 2018. In twee poules van vier ploegen werd gestreden voor een plek in de halve finale. 

OCI-LIONS maakte in de eerste poulewedstrijd korte metten met VFL Gladbeck (26-13) een ploeg uit de Duitse Oberliga. Vervolgens had ook de tegenstander in de tweede groepswedstrijd, TuS Opladen (Regionalliga) weinig in te brengen, 26-18. De derde poulewedstrijd kwam te vervallen aangezien het tweede team van VFL Gummersbach zich had teruggetrokken. 

Als groepswinnaar stuitte OCI-LIONS vervolgens in de halve finale op de nummer twee uit de andere poule, HSG Bergische Panther, uitkomend in de 3. Bundesliga. Met enige moeite trok OCI-LIONS een 19-17 overwinning over de streep, waardoor voor de tweede maal binnen enkele weken de eindstrijd van een voorbereidingstoernooi in Duitsland gespeeld ging worden. 

Tegenstander in de finale was thuisploeg Leichlinger TV, dat evenals de tegenstander in de halve finale uitkomt in de 3. Bundesliga. In een gelijkopgaande finale waren er uiteindelijk strafworpen nodig om een beslissing te brengen (20-20 na reguliere speeltijd). In de strafworpenreeks toonde de ploeg van Mark Schmetz zich het meest koelbloedig en na een 23-22 eindstand kon aanvoerder Ivo Steins uiteindelijk de Pirates Cup in de lucht steken.