OCI-LIONS wint ruim van Quintus

OCI-LIONS wint ruim van Quintus

Nadat OCI-LIONS afgelopen zondag de laatste Europese wedstrijd van dit seizoen speelde, was het dinsdagavond alweer tijd voor de BENE-League. Hekkensluiter Quintus kwam op bezoek in de Stadssporthal. Bij winst vanavond zou OCI-LIONS haar derde plek in de BENE-League behouden. 
 
Het eerste kwartier liet een gelijkopgaande strijd zien, met aardig wat slordigheden aan beide kanten. Joao Ramos tekende voor de eerste drie LIONS doelpunten, Thijs van der Driest deed hetzelfde namens Quintus. Na zeventien minuten was de wedstrijd nog steeds in evenwicht, 9-9, maar daarna schakelde LIONS eindelijk een tandje bij. Binnen vijf minuten werd er een verschil van vijf doelpunten gerealiseerd (15-10), mede door drie benutte breaks op rij van Ivo, Jasper en Serge. Tot aan de rust wist Quintus de schade verder te beperken, beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een 18-13 tussenstand.
 
Na rust was er geen houden meer aan voor Quintus, dat keer op keer afspeelfouten maakte en LIONS break op break zag benutten. Na tien minuten was het verschil van vijf doelpunten verdubbeld, 25-15, Rob Schmeits scoorde driemaal op rij. Aan LIONS-zijde kreeg iedereen speelminuten en kwamen Jasper Adams, Ivo Steins en Joao Ramos niet meer in actie in de tweede helft. Elk van de veertien veldspelers wist tot scoren te komen, en ook de twee doelmannen konden de nodige stops noteren. Met nog vijf minuten op de klok was de tussenstand 34-19 en leek LIONS jacht te maken op de 40 doelpunten. Dat feestje zou helaas niet doorgaan, de ploeg van Schmetz en Schuurs bleef 'steken' op 38 doelpunten. Eindstand 38-21. Man of the Match werd Bram Versteegden, topscoorder in de wedstrijd werd Quintus-speler Thijs van der Driest met acht doelpunten. 
 
Scores OCI-LIONS: Rob Schmeits 6, Bram Versteegden 5, Joao Ramos en Kai Feldmann 4, Jeroen Roefs, Ivar Stavast en Ivo Steins 3, Joris Baart, Serge Heijnen en Lino Janssen 2, Luca van Straaten, Jasper Adams, Roel Adams en Pieter Strauven 1.