OCI-LIONS wint van koploper Achilles Bocholt!

OCI-LIONS wint van koploper Achilles Bocholt!

In Bocholt stond zaterdag 3 maart de op één na laatste BENE-League wedstrijd op het programma voor OCI-LIONS. De ploeg van Mark Schmetz zou met winst op Achilles Bocholt een grote stap dichterbij plaatsing voor de Final4 zijn, Bocholt was al zeker van de eerste positie en deelname aan het finaleweekend. OCI-LIONS wilde de goede lijn die afgelopen donderdag werd ingezet in Visé doorzetten. 
 
In de eerste helft zagen de in grote getalen meegereisde LIONS-supporters weer hun oude vertrouwde LIONS. De ploeg was weer gretig, geconcentreerd en gemotiveerd. Waar Bocholt met name in het begin nog wat slordigheden in het spel had zitten, werden deze door met name Rob Schmeits en Joao Ramos genadeloos afgestraft. Toch bleef Bocholt nog te gemakkelijk scoren, vooral met snoeiharde schoten van afstand, en de stand bleef tot de zestiende minuut gelijk, 10-10. OCI-LIONS begon toen steeds gevarieerder en soepeler te combineren en met enkele prachtig uitgespeelde aanvallen kwam men voor met 10-13 na twintig minuten. Bocholt-coach Bart Lenders nam een time-out om zijn ploeg wakker te schudden, wat gedeeltelijk lukte. Bocholt wist het verschil vlak voor rust te verkleinen tot twee doelpunten. Ruststand 13-15.
 
Begin tweede helft kende OCI-LIONS een mindere periode, maar de supporters schreeuwden en toeterden de ploeg hier doorheen. Na acht minuten stond er een 19-17 achterstand op de borden, maar die werd in vijf minuten omgebogen naar een 19-21 voorsprong door goals van Ramos en Feldmann. Dit zou meteen de laatste keer zijn dat OCI-LIONS op achterstand zou komen in deze wedstrijd. Twee doelpunten op rij van Feldmann brachten LIONS zelfs op een gaatje van drie doelpunten na 20 minuten, 21-24. De ploeg bleef volop beleving houden, en kreeg van het fanatieke publiek nog een extra impuls om het onderste uit de kan te halen. Dit bleek met name in de laatste minuten hoognodig. LIONS kwam in ondertal te staan en Bocholt kwam met twee treffers op een leeg doel terug tot 28-29 in de laatste minuut. Lino Janssen zorgde met een belangrijke treffer voor de dertigste van LIONS, maar Bocholt scoorde weer snel de aansluitingstreffer. Met nog 40 seconden op de klok en balbezit voor LIONS, nam Mark Schmetz nog een laatste time-out. Tot vreugde van iedereen die LIONS een warm hart toedroeg, scoorde Nuno Rebelo de verlossende goal vlak voor tijd. LIONS verslaat koploper Bocholt in eigen huis met 29-31! Plaatsing voor de Final4 komt helaas op de laatste speelronde aan, daar zowel Bevo HC als Aalsmeer hun wedstrijden ook wisten te winnen. OCI-LIONS heeft echter alles nog in eigen hand, bij winst volgende week thuis tegen Sporting Nelo is de derde plek veilig. Mocht Initia Hasselt verliezen, dan is zelfs de tweede plek nog mogelijk. 
 
Scores OCI-LIONS: Joao Ramos 10, Rob Schmeits 7, Kai Feldmann 4, Ivo Steins en Mario Bergen 3, Nuno Rebelo en Lino Janssen 2.