OCI-LIONS wint zeer overtuigend in en van Tongeren.

OCI-LIONS wint zeer overtuigend in en van Tongeren.

Zaterdag 28 september 2019. Na een goede competitiestart van Limburg LIONS 2019-2020, waarin drie van de eerste vier wedstrijden gewonnen werden, stond afgelopen zaterdag 28 september in Tongeren de meestal moeilijke uitwedstrijd op het programma.

In de voorbereiding stonden beide ploegen ook tegenover elkaar en toen won Tongeren met 25-29 in Sittard. De mannen waren dus vooraf gewaarschuwd. Uiteraard was Tongeren gebrand om weer eens de 2 volle punten te pakken na het verlies vorige week in en tegen Volendam en de week ervoor thuis gelijk tegen Visé.

Tongeren begon sterk en nam een directe 2-0 voorsprong. OCI-LIONS bleef kalm en wekte al snel de achterstand weg door 2 maal op rij te scoren. De eerste tien minuten bleven beide ploegen in evenwicht en bleef de score gelijkopgaand.
Na een kwart gespeeld te hebben zag je het verschil langzaam groeien. Dit kwam mede doordat de dekking goed stond en aanvallend een zeer gevarieerd spel werd gespeeld. De opbouwrij van LIONS kon van alle posities scoren en Luuk Hoiting stopte een paar belangrijke kansen van Tongeren waardoor OCI-LIONS langzaam kon uitlopen, ruststand 11-16.

Na de thee was het even oppassen want Tongeren zag nog kansen en bracht de spanning terug in de wedstrijd. OCI-LIONS liet zich niet gek maken en net als in de eerste helft bleven de mannen van Christof kalm en gedisciplineerd spelen. Christof kon uiteindelijk goed doorwisselen en heeft iedereen speelminuten gegeven. Het maakte niet zoveel uit wie op het veld stond want LIONS bleef de voorsprong vergroten en dat resulteerde in een 28-35 winst.

Topscoorder werd Joris Baart met 8 doelpunten maar ook Rob Schmeits heeft er lustig op los kunnen scoren met 6 doelpunten. Martijn Kleijkers, met minder speelminuten, scoorde daarin 3 maal.

Martijn Kleijkers:
“We kunnen positief terugkijken. We zijn vanaf de beginfase goed begonnen. Aantal dekkingsfouten in het begin en daardoor kom je achter maar door een paar snelle tegenaanvallen kwamen we terug en gingen we erover. Over mijn eigen spel ben ik tevreden. Ik kom erin en scoor dan gelijk, dat is wel mooi meegenomen. Daarnaast zelf een paar dekkingsfoutjes maar over het geheel zeer tevreden.”

Rob Schmeits:
“We kwamen 2-0 achter maar daarna nemen we het over en staan we gemiddeld vier à vijf doelpunten voor en controleren de wedstrijd. We bleven onze taken uitvoeren waardoor we in de eerste helft uitliepen. Ook over de tweede helft ben ikzelf zeer tevreden. Tijdens de rust spraken we af om het spel van de eerste helft te hervatten en ons niet gek te laten maken maar georganiseerd te blijven spelen. Door juist als team te blijven spelen hebben we het niet moeilijk gehad. We hebben onze opdrachten goed uitgevoerd juiste structuur."

Zaterdag 5 oktober om 19.00 uur staat de topper op het programma tegen de huidige nummer 1 Hurry-Up in Sittard.

Doelpuntenmakers OCI-LIONS:
8x Joris Baart, 6x Rob Schmeits, 5x Ramos, 4x Jasper Adams, 3x Roel Adams, Ivo Steins, Martijn Kleijkers, 2x Lino Janssen en Pieter Strauven 1x.