Ook in Antwerpen ruime winst voor OCI-LIONS

Ook in Antwerpen ruime winst voor OCI-LIONS

 
Zondagmiddag stond in Antwerpen de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie op het programma voor OCI-LIONS. KV Sasja had voorafgaand aan deze wedstrijd pas vier punten verzameld en stond op de voorlaatste plaats in de BENE-League. OCI-LIONS zou bij winst derde blijven in de ranking.
 
In de eerste helft konden de meegereisde supporters uit Sittard-Geleen toezien hoe hun ploeg na tien minuten langzaam aan een voorsprong begon te bouwen. Na een kwartier was het Joris Baart die met zijn tweede doelpunt zorgde voor de 7-10 voorsprong. Door een tijdstraf van Ivar Stavast kon Sasja kort blijven aanhaken, maar in de laatste tien minuten van de eerste helft ging het opeens snel. Drie goals op rij van Jasper Adams zorgden voor een 9-15 tussenstand met nog vijf minuten te gaan.  In de laatste minuten kwam Bram Versteegden nog twee keer tot scoren en bepaalde Serge Heijnen de ruststand uiteindelijk op 12-19.
 
In de tweede helft werd er flink doorgewisseld door Schmetz en Schuurs, iedereen kreeg vandaag ruime speelminuten. Het doorwisselen zorgde er in de eerste tien minuten na rust voor dat Sasja het verschil van zeven wist terug te brengen naar vijf, 17-22. Daarna had LIONS ook verdedigend de zaakjes echter weer goed op orde en na een kwartier stond er weer een verschil van zeven op het scorebord. Het laatste kwartier van de wedstrijd deed er niet meer echt toe, ondanks twee tijdstraffen zou LIONS geen seconde in gevaar komen. Kai Feldmann maakte tien minuten voor tijd de 21-30 vanaf de cirkel. Enkele minuten later bracht het zesde doelpunt van Joao Ramos het verschil zelfs op tien, 22-32. Ivar Stavast pikte in de laatste minuten ook nog zijn zesde doelpunt mee, en Kai Feldmann zorgde na zestig minuten handbal voor de 26-35 eindstand. 
 
Doelpunten OCI-LIONS: Ivar Stavast en Joao Ramos 6, Joris Baart en Bram Versteegden 4, Rob Schmeits, Jasper Adams en Kai Feldmann 3, Ivo Steins 2, Serge Heijnen, Pieter Strauven, Lino Janssen en Jeroen Roefs 1.