Rudi Schenk keert volgend seizoen terug bij OCI-LIONS!

Rudi Schenk keert volgend seizoen terug bij OCI-LIONS!


De 30-jarige doelman Rudi Schenk keert volgend seizoen terug bij OCI-LIONS. De uit Sittard afkomstige Schenk heeft de eerste 19 jaar van zijn handballeven bij HV Sittardia en vervolgens bij Top Handbal Zuid-Limburg gespeeld. Hij is na Joris Baart de tweede speler in korte tijd die terugkeert op het oude nest.
 
Vanaf zijn zeventiende jaar speelde hij al in het eerste team van HV Sittardia in de Eredivisie. In 2008 kwam hij als speler van Sittardia in het samenwerkingsverband Top handbal Zuid-Limburg terecht en ging hij spelen voor het talententeam de Wild Dogs om een jaar later voor LIONS te gaan spelen. Vier jaar geleden zocht hij een nieuwe uitdaging en vond die bij het Belgische Tongeren.
 
Een keuze waar hij nooit spijt van heeft gekregen en een ervaring die hij ook niet had willen missen, “Ik heb mij bij Tongeren verder kunnen ontwikkelen en ben een veel stabielere keeper geworden."
"Bij Tongeren hebben we altijd voor de prijzen gespeeld. In het eerste jaar in 2015 zijn we kampioen geworden. In het tweede jaar wonnen we de beker en vorig jaar speelden we veel finales maar wonnen we niks. Wel was daar vorig jaar het individuele succes dat ik werd gekozen tot de beste doelman uit de BENE-League."
 
Dit seizoen is echter geen gemakkelijk seizoen geworden mede door het vertrek van een aantal spelers. Vooral het vertrek van Jeroen Debeule in oktober 2017 in combinatie met een aantal blessures maakt dat het een moeilijk seizoen is geworden. "Maar ik zal er alles aan doen de komende maanden om Tongeren in de BENE-League te houden. De club verdient het niet om uit de BENE-League te degraderen."
 
Na vier jaar vond hij het weer tijd worden voor een nieuwe uitdaging. “Ik had verschillende opties en heb er uiteindelijk voor gekozen om terug naar OCI-LIONS te gaan. Men zou kunnen denken dat een terugkomst betekent dat ik langzaam mijn carrière wil gaan afbouwen, maar het tegendeel is waar. Het speelt wel mee dat ik twee minuten van de hal woon en veertig uur per week werk. Dan is het prettig dat ik niet meer zoveel hoef te reizen”.
Hij heeft vanaf dat hij in de jeugd bij HV Sittardia speelde voor de prijzen gespeeld en dat wil hij nog steeds, zo vertelt hij. “OCI-LIONS is een topploeg in de BENE-League met een super
programma waar men altijd het maximale vraagt en waar men ook voor de prijzen wil spelen en dat is wat ik nog steeds ambieer. Ik zie het dan ook zeker niet als geen stapje terug."
Het is wel een soort van thuiskomen in de Stadssporthal in Sittard want daar heb ik toch jarenlang gespeeld. Ik vond het dan ook best bijzonder dat we onlangs met Tongeren tegen OCI-LIONS in de Stadssporthal speelden”.
 
Rudi Schenk kijkt er ook naar uit om weer samen met Luuk Hoiting een duo te gaan vormen. “Wij zijn twee verschillende keepers maar wat dat betreft kunnen wij elkaar goed aanvullen en elkaar sterker maken. De BENE-League heeft bewezen dat je twee ervaren topkeepers nodig hebt wil je echt mee kunnen spelen voor de prijzen”
 
Wij wensen Rudi alvast van harte welkom terug binnen de LIONS-familie!