Sabbatical voor Limburgse Handbal Dagen 2018

Sabbatical voor Limburgse Handbal Dagen 2018

De organisatie van de Limburgse Handbal Dagen zal in het jaar 2018 een sabbatical inlassen, dat wil zeggen dat er dit jaar naar verwachting éénmalig geen driedaags internationaal zaalhandbaltoernooi georganiseerd gaat worden. 
 
Na 30 jaar met veel plezier en groot succes de Limburgse Handbal Dagen georganiseerd te hebben, heeft het bestuur van Beheer Tophandbal Zuid-Limburg (BTHZL) en de toernooicommissie (TC) van de stichting LHD, gezamenlijk en in goed overleg besloten om 2018 over te slaan. 
Waarom dit besluit? 
 
Bij de laatste editie van 2017 heeft de organisatie al dankbaar gebruik gemaakt van de aanbevelingen op basis van een onderzoek uitgevoerd door studenten van Zuyd Hogeschool. Hoewel het toernooi in vele opzichten geslaagd mag worden genoemd, blijven de inkomsten door dalende bezoekersaantallen onvoldoende om zonder financieel risico wederom een toernooi te organiseren. We willen dan ook iets meer tijd nemen om in het jaar 2019 met een geheel nieuwe formule de Limburgse Handbal Dagen een goede impuls en weer een duurzaam karakter te geven. Samen met diverse externe partijen gaan we onderzoeken en uitwerken welke elementen van belang zijn om het publiek naast het vertrouwde sportieve karakter extra entertainment te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van side-events of anderszins. 
 
Tevens willen wij de LHD editie 2019 meer afstemmen op de behoeften van andere, nieuwe doelgroepen, met name de jongere generatie. 
 
Van uitstel komt absoluut geen afstel maar we hopen dat we er in 2019 weer staan. Zodat dit in ons deel van Europa unieke event, de regio en onze Provincie als dé Handbalprovincie op de kaart zet. 
 
Mede dankzij vele organisaties zoals oa Limburg Handbal 2.0, de sponsoren, diverse verenigingen, NHV, hebben we de afgelopen jaren de Limburgse Handbal Dagen kunnen en mogen organiseren. Samen met ruim 200 vrijwilligers is het telkens gelukt om dit jaarlijkse event neer te zetten en er een succes van te maken. 
 
Namens de organisatie van de Limburgse Handbal Dagen, dank aan alle betrokkenen die de afgelopen 30 jaar mede gezorgd hebben om dit internationale event glans te geven.