Talenten OCI-LIONS winnen ook derby tegen Handbal Venlo

Talenten OCI-LIONS winnen ook derby tegen Handbal Venlo

 
Na een ontspannen rit met de nieuwe LIONS-bus werd om 20:00 uur aangefloten voor de Limburgse Derby: Handbal Venlo tegen de LIONS talenten. 
 
Venlo zit in de hoek waar de klappen vallen en moet punten gaan halen om deelname aan de play downs te voorkomen en het was duidelijk dat de Venlonaren hieraan wilden beginnen door de Limburgse derby in hun voordeel te beslissen. Venlo kwam al snel op voorsprong en zowel aanvallend als verdedigend had OCI-LIONS bijzonder veel moeite om het spel naar zich toe te trekken. 
Het felle spel van Handbal Venlo zorgde ervoor dat onze talenten geen grip op de wedstrijd kregen. Vaak werd er op het scherpst van de snede gespeeld, waardoor de scheidsrechters menig tijdstraf moesten uitdelen alsmede een directe rode kaart voor de aanvoerder van Venlo nadat hij doelman Mark Leckebusch bij een 7 meter in het gezicht trof.
LIONS haakte continu aan in de score met een ruststand van 13-11 als resultaat. 
 
In de tweede helft ontketenden vooral Luca van Straaten en Tristen Boiten hun krachten, maar op voorsprong kwam LIONS niet. Pas bij een 25-24 tussenstand en een tijdstraf wegens praten aan Venlose zijde was het LIONS dat de voorsprong nam. Daarna kwam Venlo er niet meer aan te pas en konden de welpen uitlopen naar een eindstand van 27-31. Wellicht niet verdiend, maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden. 
 
Komend weekend is carnavalsvrij, maar het weekend erna wacht weer een Limburgse derby: Bevo 2 komt dan naar Glanerbrook. De eerste wedstrijd werd beslist in het voordeel van Bevo, dus de talenten hebben iets goed te maken.